Turiștii au intrat în panică pe o plajă din Turcia! Ce au alungat din apă

Ultima actualizare:

După incidentele tragice în urma cărora două femei au fost ucise de rechini în Egipt, turiștii suflă acum și în iaurt. Mai mulți oameni au intrat în panică pe o plajă din Turcia, după ce li s-a părut că în apă s-ar afla un prădător. Iată ce se ascundea, de fapt, sub valuri, dar și ce măsuri au luat cei aflați la fața locului!

Turiștii au intrat în panică pe o plajă din Turcia Foto: Captură Video
Turiștii au intrat în panică pe o plajă din Turcia Foto: Captură Video

Mai mulți turiști aflați în vacanță pe o plajă din localitatea Marmaris, Turcia, au zărit ceva „suspect” în apa în care înotau, luând imediat măsuri.

Panică pe o plajă din Turcia, după ce turiștii au crezut că au întâlnit un rechin

După tragediile din Egipt, se pare că oamenii sunt mai precauți și se gândesc la pericolele la care se expun dacă nu respectă un set minim de reguli atunci când se aventurează în larg și nu numai.

Vezi și: Salvamarii din Egipt le-au râs turiștilor în față, când au fost avertizați cu privire la rechini!

Din fericire pentru turiștii din Turcia, de data aceasta totul a fost doar o alarmă falsă, aceștia neavând de-a face cu un rechin. Printre ei și-a făcut însă apariția un țipar, care a fost confundat rapid cu temutul prădător. 

📹| The shark, which was seen on the Marmaris coast, was removed by the citizens "by hitting its head with a floor mop". pic.twitter.com/xlwRohbsD4

— EHA News (@eha_news) July 4, 2022

În mai multe imagini apărute pe rețelele de socializare, se poate observa cum oamenii din apă intră în panică și se îndepărtează rapid de zona respectivă, retrăgându-se la mal, crezând că ar fi vorba de un rechin. Un bărbat ceva mai curajos s-a încumetat să alunge animalul marin cu ajutorul a ceea ce părea a fi un mop.

Nu rata: Nu faceți așa ceva în Egipt, că atrageți rechinii! Sfaturile unui ghid din Hurghada

În urma acestui incident, autorităţile din Marmaris au venit la scurt timp cu clarificări, explicând că în zona respectivă nu au fost raportați rechini. 

Amintim că în Egipt, în zona Sahl Hasheesh, de lângă Hurghada, două femei, dintre care una de origine română, și-au pierdut viața după ce au fost sfâșiate de rechini. Autoritățile egiptene au fost aspru criticate pentru lipsa măsurilor de protecție, pentru ca astfel de tragedii să fie evitate. 

Ce recomandă specialiștii pentru evitarea tragediilor 

În astfel de situații, specialiștii recomandă să nu intrăm în mare pe timp de noapte, în zori sau la amurg, deoarece rechinii sunt cei mai activi în aceste intervale şi pot ataca pe neașteptate, fără ca măcar să se facă văzuți, informează Adevărul.

Ai un pont sau mai multe informații pe subiect, scrie-ne pe adresa pont@click.ro!

image
image
image
image
image
image
copii calatorie avion jpg
3 lacul ursu jpg jpeg
Mesaje de la ingeri pentru zodii  Ce nativi sunt binecuvantati pana in toamna ghinionul nu se atinge de ei jpg
cirese 250 lei kg jpg
japoneza shutterstock 1824440588 jpg
iasi oras romania jpg
masa de pranz jpeg
ligia deca cozi gradinite de vara inscriere 842028 webp
image
actualitate.net
image
actualitate.net