O nouă insulă a apărut pe Dunăre, din cauza secetei! Căldura face ravagii și în România

Ultima actualizare:

Valul de căldură care a făcut prăpăd în Europa se face simțit și în România. Temperaturile din ultima perioadă au fost anormal de ridicate în anumite zone, astfel că în județul Galați, pe Dunăre, a răsărit o nouă insulă, din cauza secetei.

Valorile termice deosebit de ridicate din această perioadă au generat un fenomen bizar, care s-a întâmplat în județul Galați, în largul Dunării, unde, spre surprinderea localnicilor, a răsărit o mică insulă. 

Vezi și: Londra, sub semnul focului în cea mai fierbinte zi: „Am pierdut totul!”. Zonele afectate de incendii arată ca după război VIDEO

Apele fluviale s-au retras atât de mult, încât a apărut o fâșie de nisip, o mică insulă ce poate fi văzută și de pe faleză. Imaginile au fost surprinse chiar azi, de către oamenii din zonă. 

Dunărea a atins azi cota de doar 79 cm şi va continua să scadă în perioada următoare. 

De la începutul perioadei de secetă de anul acesta, nivelul apei din Dunăre a scăzut cu cinci-șase metri. De asemenea, fluviul s-a retras cu 20 de metri de la malul său obișnuit. 

Administrația Fluvială face eforturi pentru a menține canalul de navigație în stare de funcționare. Localnicii sunt disperați de ceea ce se întâmplă și spun că nu au mai asistat la un asemenea fenomen de 30 de ani. Ultima dată când Dunărea a înregistrat un nivel atât de scăzut a fost în urmă cu trei decenii în luna august, o perioadă de regulă secetoasă, însă niciodată în luna iulie, notează Antena 3

insula dunare seceta tulcea faleza 780140 webp

Incendiile de vegetație au cuprins Europa

La acest moment, Europa se confruntă cu un val de căldură extrem, care a cauzat incendii de vegetație devastatoare în țări precum Grecia, Spania, Franța, iar în unele zone temperaturile ating chiar și 47 de grade.

Nu rata nici: Incendiile au pus stăpânire pe glob! Au ars casele oamenilor în Londra, iar românii îi ajută pe greci să stingă flăcările de lângă Atena

În Spania, localnicii au fost nevoiți să fugă din calea flăcărilor care se extindeau tot mai mult, iar autoritățile au evacuat peste 3.200 de persoane. 

Franța nu a scăpat de incendii, care s-au extins în sud-vest, unde peste 16.000 de persoane au trebuit să se adăpostească cât mai departe de amenințarea focului. 

În Marea Britanie, s-a înregistrat recent cea mai fierbinte zi din istorie, în unele regiuni temperaturile au ajuns și la 40 de grade Celsius, iar incendiile de vegetație au cuprins zonele locuite. 

Ai un pont sau mai multe informații pe subiect, scrie-ne pe adresa pont@click.ro!

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
sportpesurse.ro
image
www.antena3.ro
image
www.bugetul.ro
On Cloudboom Strike jpg
image
image
image
image
image
image
cum să cureţi mobila din lemn jpeg
image png
criza epilepsie jpg
Traficul din Bucureştiul de altădată, în imagini jpeg
image png
petre roman mineriada jpg
Ce s a aflat despre Elena Ceausescu la 33 de ani de la Revolutie  Obiectul pe care il avea la ea in ultima zi de viata 1 jpg
extensii gene pexels jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net