Brigitte Macron, Prima Doamnă a Franței, a primit 8.000 de euro daune pentru acuzațiile false că ar fi transsexuală

13 septembrie 2024 6:56   Internațional

După ce două femei au răspândit zvonul potrivit căruia Brigitte Macron este o femeie transsexuală, o instanță le-a obligat să plătească daune de 8.000 de euro Primei Doamne a Franței. Cele două au publicat în anul 2021 un videoclip pe un canal de YouTube, în care au susținut că soția președintelui francez a fost anterior un bărbat.

Cele două femei care au susținut în mod fals că soția președintelui francez, Brigitte Macron, a fost anterior un bărbat, o dezinformare care a devenit virală până în Statele Unite, au fost condamnate joi, 12 septembrie 2024, de un tribunal corecţional din Paris pentru defăimare. Instanța a decis că cele două trebuie să plătească daune de 8.000 de euro Primei Doamne a Franței.

În decembrie 2021, femeile au publicat un videoclip pe YouTube, în care au susținut că soția președintelui francez ar fi fost cândva un bărbat pe nume Jean-Michel. Cu doar câteva săptămâni înainte de alegerile prezidențiale din 2022, filmulețul a devenit viral, iar acest lucru l-a determinat pe Emmanuel Macron să depună o plângere pentru calomnie.

Brigitte Macron a primit 8.000 de euro despăgubiri

Ulterior, pe rețelele de socializare au apărut zvonuri potrivit cărora Prima Doamnă, fostă Brigitte Trogneux, nu a existat niciodată și că fratele său Jean-Michel și-a schimbat sexul și și-a asumat această identitate, potrivit tabloidului britanic The Guardian

Joi, 12 septembrie, un tribunal din Paris le-a condamnat pe cele două defăimătoare, Amandine Roy, un medium spiritual autoproclamat, și Natacha Rey, o jurnalistă independentă autoproclamată, la plata unor daune totale de 8.000 de euro soției președintelui și de 5.000 de auro fratelui acesteia, Jean-Michel Trogneux. În plus, au primit o amendă cu suspendare de 500 de euro.

Brigitte Macron, în vârstă de 71 de ani, nu a participat la procesul din iunie și nu a fost prezentă la pronunțare.

Ținta unor dezinformări cu privire la genul sau sexualitatea lor, în încercarea de a le batjocori sau umili, au fost, de asmenea, și fosta Primă Doamnă a SUA, Michelle Obama, vicepreședintele și candidatul la președinție al SUA, Kamala Harris, și fostul premier al Noii Zeelande, Jacinda Ardern.

Mai multe