Casa de trei metri lățime care se vinde la un preț exagerat. Motivul pentru care a fost construită

12 mai 2024 8:38   Internațional

Pe un teren gol, care era folosit ca o grădină, s-a construit o casă, de 140 de metri pătrați, în Jacksonville Beach, Florida. Inițial, constructorii creadeau că aveau mai mult spațiu pentru acest imobil. Cu toate că și-au dat seama de situația în care sunt, totuși din cauza unui veciun au continuat proiectul.

Au construit o casă mai mult "din ciudă" 

Casa cu două etaje se află pe un teren lat de 7 metri (cu multă adâncime) și are chiar spațiu pentru un garaj, scrie Business Insider. Agentul imobiliar, Ryan Wetherhold de la Oceanside Real Estate, și constructorul, John Atkins, construiesc în mod regulat pe aceste loturi rămase și anticipau că vor avea puțin mai mult spațiu pentru o casă.

„Și ca să fiu sincer, constructorul aproape că a construit asta din ciudă doar din cauza unui vecin: Aaa, nu crezi că putem construi, ține-mi berea”, a spus Wetherhold. Astfel, au costurit o casă un 3,5 metri lățime în loc de o casă de 6 metri lățime, dar totuși au reușit să atragă cumpărători. „Nu ne creăm propriile subdiviziuni și construim, de obicei, construim pe loturi care există”, a spus el. „În acest cartier special, care este tipic zonelor de plajă sau zonelor de mare densitate, veți vedea multe zone cu loturi mai mici.”

Cât cer constructorii pe casă 

„Ne-am gândit inițial că cerem de la 450.000 la 500.000 de dolari, iar apoi, pe măsură ce a evoluat și am început să vedem că se concretizează, ne-am dat seama că merită mai mult”, a spus Wetherhold. „Lățimea de 3 metri nu sună deloc atrăgător, dar odată ce sunteți înăuntru, camera tipică are o lățime de 4 până la 7 metri”.

O casă cu o lățime de doar 3 metri din orașul american Boston, construită din ciudă potrivit legendei locale, a fost scoasă la vânzare pentru 1,2 milioane de dolari, scrie Insider.

Casa cu o lățime de doar 3 metri

În trecut, o altă casă cu o lățime de doar 3 metri din orașul american Boston a fost construită tot "din ciudă". Conform legendelor locale, casa, despre care se crede că este cea mai îngustă locuință din Boston, a fost construită în 1862 de un soldat care s-a întors de la război și a constatat că fratele său a construit și pe terenul care îi aparținea lui.

Acesta și-ar fi ridicat locuința între două secțiuni ale casei masive construite de fratele lui, blocându-i lumina. În pofida lățimii sale înguste, casa are 4 etaje, beneficiind de o bucătărie utilată complet la primul nivel. La al doilea etaj aceasta are o cameră pentru luat masa, un spațiu ce poate fi folosit ca living și un balcon cu peisaj înspre grădini private. Al doilea etaj include o baie, o cameră pentru uscat hainele și un living. Casa a fost scoasă la vânzare pentru 1,2 milioane de dolari.

Mai multe