Un român și-a făcut propria casă-hobbit inspirată din „Stăpânul Inelelor”: „Vreau să vină oamenii în vizită”

În caz că ești fan „Stăpânul Inelelor” și ți-ai dori să vizitezi un loc care arată exact ca în celebrul film, „Casa hobbiților”, din Cisnădioara, județul Sibiu, este locul ideal. Mica căsuță este spectaculoasă și îi aparține antreprenorului Emil Ilie Bratu.

„Casa hobbiților", locul unic din România care arată exact ca în Stăpânul Inelelor / foto: Facebook
„Casa hobbiților", locul unic din România care arată exact ca în Stăpânul Inelelor / foto: Facebook

În România există un loc care arată exact în filmul „Stăpânul Inelelor”. Antreprenorul Emil Ilie Bratu a venit cu ideea de a construi o casă-hobbit, apropiată de cea pe care a văzut-o în faimoasa serie, după ce a realizat că stilul de viață din Cisnădioara seamănă cu cel din peliculă. „Casa hobbiților”, care s-a deschis în luna august a anului trecut, este amenajată la intrarea în Cisnădioara dinspre Cisnădie, Sibiu.

Emil Ilie Bratu, care își spune Boierul Ilie, în vârstă de 40 de ani, locuiește în Sibiu de mai bine de 20 de ani, iar construcția acestui obiectiv turistic a necesitat o perioadă intensă de muncă de șase ani. Antreprenorul s-a îndrăgostit pe loc de frumusețea naturii și de stilul de viață din Cisnădioara, așa că a decis să construiască o casă de poveste, precum cele din celebrul film „Stăpânul Inelelor”.

„Mi-am dorit să am liniște, să stau departe de agitație, de oameni”

„Visul meu dintotdeauna a fost să trăiesc ca la țară, să am curte, grădină, verdeață, să cultiv propriile mele legume, să stau la aer curat... și mi-am dat seama că ce am eu aici seamănă mult cu povestea din film. Gândiți-vă cum sunt ilustrați hobbiții în film și carte. Așa mi-a venit ideea să amenajez zona și să caut un proiect de casă în scop turistic”, a declarat el, potrivit antena3.ro.

„Casa hobbiților” are o suprafață de peste 600 metri pătrați și nouă camere sunt amplasate exact ca în celebra peliculă. Aici, poți lua masa în aer liber, să bei ceva, sau să te relaxezi. Turiștii trebuie să plătească o taxă de intrare de 20 de lei. Pentru copii, prețul este mai mic.

„În 2015, am reușit să găsesc unul pe criteriile și bugetul meu, așa am cumpărat acest teren de aproximativ 6.000 de metri pătrați. Mi-am dorit să am liniște, să stau departe de agitație, de oameni. Scopul inițial a fost să trăiesc aici alături de familie, în tihnă, eventual să fac o pensiune și să închiriez din când în când”.

„Nu vreau să se simtă ca la muzeu, ci ca la Boierul Ilie acasă”

De asemenea, românul a mărturisit că îi așteaptă pe cei interesați cu drag și chiar se îmbracă în hobbit: „Știu că mai există astfel de obiective turistice în județul Sibiu, cel mai cunoscut fiind Castelul de Lut. Eu vreau să vină oamenii în vizită ca la mine acasă, mă îmbrac în hobbit, îi aștept cu drag, povestim, le explic totul, facem poze. Nu vreau să se simtă ca la muzeu, ci ca la Boierul Ilie acasă”, a mai spus Emil Ilie Bratu.

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
image
sportpesurse.ro
image
www.antena3.ro
image
www.bugetul.ro
ghiseu
image
image
image
image
image
image
liturgy 5003278 1280 jpg
cel mai lung cuvânt din lume jpg
ATM jpg
weekend distractie jpeg
nava scufundata jpg
Ulpia Traiana Sarmizegetusa Foto Daniel Guță  ADEVĂRUL (10) JPG
itp 1024x681 jpg
Peste alb jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net