#Război Ucraina-Rusia

Scenarii la cald: către cine arată Rusia cu degetul dacă pierde războiul cu Ucraina?

12 septembrie 2022 13:55   Internațional

Rusia pare să piardă teren în fața Ucrainei de la o zi la alta, iar Vladimir Putin încearcă tot ce îi stă în putință pentru a bloca ofensiva, plină de succes, a armatei lui Volodimir Zelenski. Pe cine ar putea să încerce să dea vina Kremlinul dacă Rusia va pierde războiul? Un jurnalist al publicației Jerusalem Post oferă răspunsul! 

Războiul din Ucraina pare să ia o turnură care nu este deloc pe placul liderului de la Kremlin. Trupele ruse se arată neputincioase în fața ofensivei armatei ucrainene, iar Vladimir Putin ar putea apela la o scuză complexă dacă nu va reuși să câștige războiul, conform lui Seth J. Frantzman, corespondentul pentru Orientul Mijlociu al publicației Jerusalem Post.

Cum ar putea să-și salveze Moscova onoarea dacă este învinsă de Rusia 

Moscova ar putea încerca să-și salveze onoarea dând vina pe forțele separatiste pe care le folosește pentru a lupta în războiul din Ucraina, potrivit jurnalistului. 

Nu este clar dacă Rusia va reacționa la recenta ofensivă ucraineană. Dacă preferă să folosească separatiștii și interpuși pentru a lupta și apoi îi abandonează sau îi învinovățește pentru impasul creat, Moscova ar putea pune la cale o stratagemă care să-i permită să salveze aparențele dând vina pe alții. Dacă Rusia simte că începe să piardă prea mult echipament, ar putea răspunde înmulțind atacurile asupra orașelor ucrainene. Întrebarea care se pune este dacă puterile NATO au echipat Ucraina cu armele și apărarea potrivite pentru a opri orice fel de contrareacție rusă”, scrie Seth J. Frantzman. 

În timp ce armata ucraineană continuă să recupereze teritoriile pe care le pierduse la începutul războiului, Kremlinul a luat o decizie la care nimeni nu s-ar fi așteptat. Acesta ar fi decis ar fi decis să amâne pe termen nelimitat organizarea referendumurilor de anexare a teritoriilor ucrainene ocupate din cauza contraofensivei ucrainene din Harkov. 

Citește întreaga teorie a lui Seth J. Frantzman despre strategiile Kremlinului accesând Adevărul. 

Ai un pont sau mai multe informații pe subiect, scrie-ne pe adresa pont@click.ro!          

Mai multe