Vladimir Putin i-a transmis lui Charles un mesaj, imediat după ce a fost proclamat rege

Sâmbătă, 10 septembrie, Charles a fost proclamat, în mod oficial, rege al Marii Britanii, în cadrul unei ceremonii care a avut loc la Palatul St. James din Londra. Președintele Rusiei i-a transmis un mesaj de felicitare noului suveran. 

Vladimir Putin i-a transmis un mesaj lui Charles
Vladimir Putin i-a transmis un mesaj lui Charles

Charles a devenit pe 10 septembrie, în mod oficial, regele Charles al III-lea, iar soția acestuia, Camilla este, începând din aceeași zi, regină consoartă. La scurt timp după ce ceremonia a ajuns la final, Charles a primit un mesaj neașteptat din partea președintelui Rusiei, Vladimir Putin. 

Citește și: Prințul William, mai bogat cu un miliard de lire sterline, după moartea reginei

„Majestatea Voastră, primiţi sincerele mele felicitări cu prilejul accederii la tron. Doresc Majestăţii Voastre succese, sănătate de fier şi numai bine", a scris Putin în mesajul său, citat de Kremlin. 

Charles al III-lea a fost proclamat oficial rege sâmbătă, preluând locul mamei sale, Elisabeta a II-a, a cărei moarte a îndoiliat Marea Britanie și a avut un ecou fără precedent în întreaga lume. El a fost numit rege de către Consiliul de Ascensiune, un organism ceremonial istoric care se reuneşte pentru a desemna pe fiecare dintre noii monarhi ai Regatului Unit.  

Charles a fost proclamat rege pe 10 septembrie

Regele Charles al III-lea a susţinut un scurt discurs, iar apoi a citit şi semnat documentul prin care a fost proclamat suveran britanic, în cea de-a doua parte a ceremoniei de la Palatul St James din Londra.

Vezi și: O dragoste de-o viață! Philip a renunțat la tot de dragul Elisabetei 

„Mama mea a dat un exemplu al iubirii de-o viaţă şi al serviciului altruist. Domnia mamei mele a fost fără precedent ca durată, dedicare şi devotament. Chiar acum când jelim, îi mulţumim pentru această viaţă de credinţă. Sunt profund conştient de această moştenire profundă şi de datoriile şi responsabilităţile serioase care îmi revin acum mie", a declarat Regele Charles al III-lea în discursul său.

După moartea reginei Elisabeta a II-a, prințul Charles a devenit rege, iar prințul William a primit titlul de duce de Wales și duce de Cornwall. Al doilea titlu îi aduce nu doar un prestigiu deosebit, ci și o sumă frumușică de bani: nu mai puțin de un miliard de lire sterline. 

  Ai un pont sau mai multe informații pe subiect, scrie-ne pe adresa pont@click.ro!

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
image
sportpesurse.ro
image
www.antena3.ro
image
www.bugetul.ro
ogoranu luptator anticomunist
image
image
image
image
image
image
Explozie de culoare în Grădina Botanică  FOTO: Complexul Muzeal de Științele Naturii Galați
gara de nord jpeg
nadia jpg
Joe Biden FOTO Profimedia
monede pexels jpg
concert pixabay jpg
ambuteiaj   masini viniet apentru bucuresti jpeg
grecia pixabay jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net