Prințul William, mai bogat cu un miliard de lire sterline, după moartea reginei

Ultima actualizare:

Regina Elisabeta a II-a a murit joi, 8 septembrie, iar prințul Charles a devenit două zile mai târziu rege în mod oficial. Camilla a devenit regină consoartă, iar William nu mai este duce de Cambridge, ci prinț de Wales și al 25-lea duce de Cornwall, titlu care nu îi aduce doar prestigiu, ci și o sumă impresionantă de bani. 

Prințul William a devenit mai bogat cu un milard de lire sterline
Prințul William a devenit mai bogat cu un milard de lire sterline

Prinţul William moşteneşte automat Ducatul de Cornwall, care a reprezentat o sursă de venit pentru tatăl său timp de mai bine de jumătate de secol. Acest lucru se datorează deţinerii unei proprietăţi funciare de peste 52.000 de hectare ceea ce îl face şi unul dintre cei mai mari proprietari de terenuri din Anglia, averea fiind estimată la un miliard de lire sterline.

Citește și: Regina Elisabeta a II-a avea simțul umorului! A apărut în două spoturi publicitare 

Activele nete ale ducatului erau evaluate la mai mult de 1 miliard de lire sterline la sfârşitul lunii martie, cea mai mare parte a acestora provenind din investiţii imobiliare, conform News.ro. Sub conducerea lui Charles, veniturile de milioane de lire sterline ale moșiei au fost folosite pentru a finanța activitățile publice, private și caritabile ale celui care sâmbătă a devenit regele Marii Britanii. 

După moartea reginei Elisabeta a II-a, organizarea și administrarea financiară a acestui ducat a devenit responsabilitatea prințului William. Rămâne de văzut ce schimbări va dori să facă fiul lui Charles sau dacă va continua activitățile pe care tatăl său le-a început aici. 

Vezi și: Viața fascinantă a reginei Elisabeta a II-a, în imagini 

Kate Middleton a devenit ducesă de Cornwall și Wales 

Soția lui William, Kate Middleton, a devenit la rândul său ducesa de Cornwall și de Wales, titlu care anterior i-a revenit Camillei Bowles. După decesul suveranei, Camilla este în prezent regină consoartă, așa cum a anunțat și Charles al III-lea, în primul discurs oficial pe care l-a susținut în calitate de rege. 

Regina Elisabeta a II-a a murit joi, 8 septembrie, la reședința de vară de la Balmoral, locul pe care l-a considerat întotdeauna a doua casă și în care a trăit multe momente frumoase alături de regretatul prinț Philip. Starea de sănătate a reginei se deteriorase brusc, deși cu doar 48 de ore înainte de moarte avusese puterea de a se întâlni cu premierul britanic Lizz Truss. 

Sursă foto: Profimedia 

  Ai un pont sau mai multe informații pe subiect, scrie-ne pe adresa pont@click.ro!

image
image
image
image
image
image
jurnalist reportaj jpg
pensie jpeg
pupaza pexels jpg
schelet arhiva jpg
Valea Cernei și Cernișoarei, după inundatii  Foto Daniel Guță ADEVĂRUL (90) jpg
ungaria romania colaj pexels jpg
Gustav Klimt Immersive Experience Gold in Motion 2 jpg
cafea jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net