Prințul William de Gloucester, playboy-ul Casei Regale și povestea de iubire ce i-a marcat destinul: «A murit purtând inelul meu»

Prințul William de Gloucester ar fi putut deveni Regele Marii Britanii, în schimb a intrat în istorie ca unul dintre cei mai fascinanți membri ai Casei Regale datorită stilului său de viață aventuros. Bărbat superb, de origine nobilă, destinul său, demn de un film de Hollywood, a fost marcat de o poveste de dragoste scandaloasă. 

Prințul William de Gloucester s-a născut la 18 decembrie 1941, la Hertfordshire, Regatul Unit, iar părinții săi au fost Henric, Duce de Gloucester și Prințesa Alice, Ducesă de Gloucester.

William era, de asemenea, nepotul regelui George al V-lea și vărul primar al reginei Elisabeta a II-a, la a cărei nuntă a și participat, având onoarea de a purta pe brațe trena rochiei Maiestății Sale, pe culoarul ce ducea spre altar.

Vezi și: Decizia de ultimă oră luată de William și Kate. Schimbarea neașteptată pe care o fac după ce se mută se mută în conacul Adelaide

Prințul William de Gloucester, marele playboy al Casei Regale britanice

La acea vreme, William de Gloucester era al patrulea la rând pentru tronul britanic, însă el avea cu alte aspirații decât să devină moștenitor regal. Personalitatea sa pătimașă și rebelă avea să-i câștige denumirea de «Prințul playboy», cel care a sfidat normele Casei Regale și a trăit viața din plin, asemenea unei vedete de Hollywood, iar moartea sa a fost la fel de subită și tragică precum cea a lui James Dean, actorul care sfârșit într-un accident tragic de motocicletă. 

Nu rata nici: Prințul William consideră că mama lui, prințesa Diana, a fost manipulată de jurnalistul BBC Martin Bashir. Ce îl frustrează cel mai tare?

William avea să moară la doar 30 de ani, într-un accident de aviație, la data de 28 august, 1972, în cadrul concursului Good Year Trophy, în timp ce se afla la cârma aeronavei sale.

Prințul William de Gloucester a început să se răzvrătească împotriva protocolului regal de la o vârstă fragedă. Nu a suportat niciodată responsabilitatea enormă pe care o purta pe umeri, generată de faptul că făcea parte dintr-o familie atât de importantă. Stilul de viață al prințului William i-a câștigat o reputație pe măsură în tabloide, zbura cu un avion privat Piper, făcea călătorii prin deșertul Sahara și se întâlnea cu femei superbe din lumea mondenă, pe care familia lui nu le suporta.

Hai să vezi și: Nu doar regina are propriul tablou! Ducii de Cambridge, expuși la un muzeu din Cambridgeshire

Prințul William de Gloucester era cunoscut ca fiind un bărbat extrem de arătos, care putea stârni pasiunea oricărei femei, însă cea care i-a furat inima iremediabil a fost femeia pe care William nu a putut să o aibă niciodată cu adevărat.

Prințul a murit într-un accident aviatic. Sursa foto:  IWM
Prințul a murit într-un accident aviatic. Sursa foto: IWM

Cine a fost Zsuzsi, femeia ce i-a marcat destinul Prințului William de Gloucester

Femeia fatală pe care William de Gloucester a iubit-o până în ultima clipă a vieții sale era cu cinci ani mai în vârstă decât el, o unguroaică, de profesie model, pe nume Zsuzsi Lehel. Aceasta s-a născut la Budapesta în 1936, s-a căsătorit de tânără și a avut o fiică cu primul ei soț, Tibor Serfőző. Când a izbucnit revoluția din ‘56, cuplul a fugit mai întâi în Austria, apoi și-au continuat călătoria în Statele Unite. Cu toate acestea, mariajul nu a supraviețuit obstacolelor.

Zsuzsi a divorțat și l-a cunoscut pe cel de-al doilea soț, Malcolm Edward Starkloff, pilot de avion, în timp ce lucra ca stewardesă la Tokyo, dar și această căsătorie s-a încheiat cu o despărțire. Ca mamă singură pentru a-și întreține copilul, Zsuzsi s-a orientat în cele din urmă către modelling. Frumusețea ei vestică era foarte căutată în capitala japoneză și a devenit în curând imaginea companiei Revlon. Chiar și celebrul actor Sean Connery a fost fascinat de superba Zsusi, pe când starul hollywoodian a vizitat Tokyo pentru un film.

Întâlnirea dintre Prințul William și Zsuzsi, «Cenușăreasa» modernă

Una dintre cele mai pasoinale povești de dragoste ale secolului XX a început la Tokyo, unde Prințul William de Gloucester a întâlnit-o pentru prima dată pe strălucitoarea Zsuzsi Starkloff, care la vremea aceea divorțase de două ori.

Prințul William a sosit în Japonia în septembrie 1968 ca nou diplomat numit la Ambasada Marii Britanii, funcție aleasă special pentru a se detașa o vreme de scandalurile din presa britanică. Prințul William, cu înfățișarea sa de vedetă de cinema, i-a fascinat imediat pe toți cei prezenți la petrecerea organizată în rândul comunității de expatriați din Tokyo, o elită occidentală din care făcea parte desigur și superba Zsuszi. Modelul ungur era nerăbdător să-l întâlnească pe nou-venitul diplomat britanic.

Ea a trimis o invitație specială prințului pentru a participa la următoarea ceremonie de expatriat, pe care a semnat-o cu pseudonimul «Cenușăreasa». Planul a funcționat. William era în orice caz cunoscut pentru pasiunea față de femeile ceva mai în vârstă, iar Zsusi, care s-a îmbrăcat ca o prințesă indiană la balul mascat, l-a hipnotizat instantaneu. Prințul britanic nu știa că această întâlnire avea să-i schimbe radical tot cursul vieții sale

Casa Regală pune piciorul în prag. Prințul William face o alegere dureroasă

La scurt timp după sosirea în Japonia, Prințul William a început o relație pasională cu modelul ungur Zsuzsi Starkloff. Departe de casă și de atenția familiei regale britanice, dragostea lor a evoluat mai repede decât și-ar fi imaginat oricare dintre ei. Au ajuns să închirieze o casă lângă Oceanul Pacific, era locul lor personal, unde nu erau deranjați de fotografi. Amândoi aveau o latură aventuroasă, așa că împărtășeau multe hobby-uri interesante, cum ar fi, de exemplu, scufundările.

Cu toate acestea, nu a trecut mult timp până când vestea despre aventura prințului William cu Zsuzsi Starkloff a ajuns la urechile membrilor Casei Regale a Marii Britanii. Palatul Buckingham a trimis-o imediat pe Prințesa Margareta la Tokyo pentru a-l convinge pe prinț să pună capăt relației sale scandaloase cu divorțata de origine maghiară și să caute în o altă soție.

Sfârșitul tragic al relației de dragoste dintre Prințul William și Zsuzsi

Conform unui decret regal vechi de secole, actul căsătoriilor regale din 1772 pentru cei care sunt în succesiune la tron ​​trebuie să aibă permisiunea suveranului britanic pentru a le aproba căsătoria, altfel ar putea fi declarată nulă.

Intenția lui William de a se căsători cu divorțata de origine maghiară a fost întâmpinată cu stupoare de familia regală. Ei au etichetat-o ​​pe Zsuzsi drept următoarea doamnă Simpson, o americancă divorțată a cărei aventură cu Edward al VIII-lea a declanșat criza abdicării din 1938. În afară de starea ei civilă, modelul maghiar era mai în vârstă decât prințul William și de origine evreiască. Familia regală a reușit în cele din urmă să-l aducă acasă pe prințul rătăcit, poruncindu-i să preia moșia tatălui său din Northamptonshire.

Prințul nefericit a decis că datoria este pe primul loc și s-a întors în Anglia, dar a continuat să trimită telegrame lui Zsuzsi prin care îi cerea să se întâlnească la New York City. Cu toate acestea, reuniunea dintre cei doi îndrăgostiți nu a mai avut loc niciodată. La 28 august 1972, la vârsta de 30 de ani, Prințul William a suferit un accident mortal în timpul unei curse aeriene.

A murit purtând inelul meu. Și încă mă gândesc la el în fiecare zi!” și-a amintit Zsuzsi Starkloff, ani mai târziu, în cadrul unui interviu. Frumoasa unguroaică, care ar fi putut deveni o membră a familiei regale britanice, a trăit până la vârsta de 83 de ani într-un oraș izolat din vârful munților din Colorado, la mii de kilometri distanță de Casa Windsor și regalitatea britanică. Zsuzsi Starkloff s-a stins din viață în 2002, după o îndelungată luptă cu cancerul.

Ai un pont sau mai multe informații pe subiect, scrie-ne pe adresa pont@click.ro!

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
image
sportpesurse.ro
image
www.antena3.ro
image
www.bugetul.ro
Poliție Belgia jpg
image
image
image
image
image
image
kumarasamy navaneethan jpg
baie pixabay jpg
plaja dunraven bay captura video 2 jpg
CEDO - Curtea Europeană a Drepturlor Omului FOTO Shutterstock
farmacie medicamente pastile shutterstock 717437125 jpg
Soldat ucrainean cu telefonul în mână FOTO Profimedia
buletin carte de identitate foto mai
image png
image
actualitate.net
image
actualitate.net