VIDEO Primul discurs al Regelui Charles al III-lea. Camilla devine regină consoartă

#Casa Regală a Marii Britanii
Ultima actualizare:

Regele Charles al III-lea a rostit vineri seară, primul său discurs public, ca noul monarh al Marii Britanii, la o zi, ​​după moartea mamei sale, Regina Elisabeta a II-a. Acesta a promis, în cuvântarea sa emoționantă, că își va asuma cu aceeași dedicație îndatoririle de rege la tronul Marii Britanii. 

VIDEO Primul discurs al Regelui Charles al III-lea. Camilla devine regină consoartă
VIDEO Primul discurs al Regelui Charles al III-lea. Camilla devine regină consoartă

Regele Charles al III-lea a declarat, în primul său discurs adresat națiunii în calitate de monarh, că se va dedica slujirii poporului britanic, așa cum a făcut-o regretata sa mamă, regina Elisabeta a II-a, pe care a numit-o o sursă de inspirație. 

Citește și: Viața fascinantă a reginei Elisabeta a II-a, în imagini. De la rolul în cel de-Al Doilea Război Mondial, la Jubileul de platină

Discursul Regelui Charles al III-lea a fost difuzat și în Catedrala Sf. Paul

Discursul regelui a fost difuzat la televizor și transmis la Catedrala Sf. Paul, unde aproximativ 2.000 de oameni au participat la o slujbă de pomenire a reginei. Printre cei prezenți la slujbă s-au numărat și prim-ministrul Liz Truss, alături membri ai guvernului său.

"Vă vorbesc cu sentimente de profundă tristețe. Majestatea sa Regina, iubita mea mamă, a fost o inspiraţie şi un exemplu pentru mine şi pentru toată familia mea.

Regina a avut o viață bine trăită. A promis ceva și s-a ținut de acea promisiune și e deplânsă de întreaga națiune. Acea promisiune o reînnoiesc azi.

Citește și: „Podul Londrei s-a prăbușit”: operațiunea specială a Guvernului britanic după moartea reginei Elisabeta a II- a

Regina Elisabeta s-a angajat să-şi dedice viaţa servirii poporului ei. A fost mai mult decât o promisiune, a fost un angajament personal profund. A făcut sacrificii pentru datorie. Dedicarea și devotamentul ei nu au fost niciodată oprite. Admirația și respectul pe care le-a inspirat au devenit o marcă a domniei ei.

Nu rata nici: Vladimir Putin reacționează după moartea reginei Elisabeta a II-a. Ce îi transmite lui Charles

În ultimii 70 de ani, societatea a devenit una în care se îmbină multe culturi şi credinţe, instituţiile statului s-au schimbat şi ele. Cu toate aceste schimbări şi probleme, poporul şi naţiunea au prosperat şi au înflorit. Valorile noastre au rămas şi trebuie să rămână constante. Rolul şi datoriile monarhiei au rămas şi ele.

Promit că, atât timp cât voi rămâne rege, voi respecta Constituția și o voi considera inima țării. Oriunde v-aţi afla pe cuprinsul Regatului Unit, oricare v-ar fi pregătirea sau credinţele, mă voi strădui să vă slujesc cu loialitate, respect şi dragoste, aşa cum am făcut-o întreaga viaţă. Desigur, viaţa mea se va schimba, pentru că îmi asum o nouă responsabilitate. Nu îmi va mai fi posibil să îmi dedic atât de mult din energia şi timpul meu pentru organizaţiile caritabile care îmi sunt dragi.

E un timp al schimbării pentru familia mea. Contez pe ajutorul iubitei mele soţii Camilla. Recunoscându-i loialitatea de când ne-am căsătorit, în urmă cu 17 ani, ea devine regină consoartă. Știu că se va ridica la așteptările noului său rol. Moștenitorul meu William mă va urma ca duce de Cornwall și va prelua respensabilitățile pe care le-am avut pentru mai mult de 5 decenii.

Vreau de asemenea să-mi exprim dragostea pentru Harry şi Meghan în contextul în care ei continuă să-şi construiască viețile în străinătate.

Şi iubitei mele mame, când începi ultima ta mare călătorie pentru a te alătura dragului meu tată, vreau să-ţi spun pur şi simplu acest lucru: mulţumesc. Îţi mulţumesc pentru dragostea şi devotamentul faţă de familia noastră şi faţă de familia naţiunilor pe care le-ai slujit cu atâta sârguinţă în toţi aceşti ani", a declarat Regele Charles al III-lea în discursul său. 

Regina Elisabeta a II-a s-a stins din viață, la data de 8 septembrie 2022, la vârsta de 96 de ani, la reședința ei din Balmoral, Scoția, înconjurată de familie. Trecerea în neființă a monarhului marchează sfârșitul unei ere, domnia sa fiind cea mai lungă din istoria Angliei. 

  Ai un pont sau mai multe informații pe subiect, scrie-ne pe adresa pont@click.ro!

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
image
sportpesurse.ro
image
www.antena3.ro
image
www.bugetul.ro
asistati social romania foto arhiva adevarul jpg
image
image
image
image
image
image
Stație de metrou Tudor Arghezi. foto: Sever Gheorghe
iluzie optica jpg
Prințul William și Kate Middleton  foto   GettyImages jpg
hotel intercontinental jpg
Biserica medievală din Densus  Foto Daniel Guță (1) JPG
Palatul Parlamentului - Casa Poporului FOTO Shutterstock
aeroport cluj pixabay jpg
judecatoarea popiviciu jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net