Ce a enervat-o la culme pe o americancă care s-a mutat în România. „În SUA nu se întâmplă așa”

12 august 2024 10:00   Internațional

O femeie din SUA, stabilită în Cluj-Napoca, care s-a autointitulat pe TikTok „jannadamigeana”, s-a enervat la culme atunci când s-a întors în țara natală și a depistat că acolo în foarte multe locuri nu funcționează plata contactless, scrie adevărul.ro. Femeia a făcut o comparație cu România: „fiecare loc din România care acceptă carduri de credit, au POS-uri cu plată contactless".

 "Multe locuri din Statele Unite nu au sistem de plată contactless"

Într-un filmuleț postat recent pe TikTok, femeia este nervoasă pentru faptul că în foarte multe magazine din SUA nu există POS, pentru a face plăți cu cardul contactless, lucru pe care, în România, îl găsești în „absolut orice magazin”.

Este de necrezut și enervant cât de multe locuri din Statele Unite nu au sistem de plată prin atingere (n.r. - contactless), știți, fie prin atingerea telefonului, fie prin atingerea cardului. Cel mai mare retailer din Statele Unite nu are acest sistem. Sunt la o benzinărie chiar acum, plata contactless nu funcționează, a trebuit să scot cardul și să plătesc. Fiecare loc din România care acceptă carduri de credit, au POS-uri cu plată contactless, nu și în Statele Unite. Cineva să-mi explice asta”, a spus Janna în videoclipul său.

"În SUA, jumătate din cardurile mele nu funcționau"

Ulterior, comentariile nu au încetat să apară, la scurt timp după ce a postat clipul pe TikTok.„Wow, nu mă așteptam la asta. Ori de câte ori a trebuit să cumpăr ceva din SUA, jumătate din timp cardurile mele nu funcționau. Slavă domnului că mi-a plătit un prieten”, a scris o urmăritoare, iar un alt următoritor i-a dat dreptate în comentarii, susținând că „Și atunci când mergi în cel mai mic sat din România, tot o să găsești un magazin care are POS, aceasta este realitatea”.

Cine este Janna, femeia de pe TikTok

Janna este o femeie născută în Statele Unite ale Americii care locuieşte de câţiva ani în România şi îşi foloseşte des platforma socială pentru a promova ţara noastră de care s-a îndrăgostit iremediabil. Aceasta este căsătorită cu un român, dar mai vizitase România şi înainte să îl cunoască. Într-un videoclip publicat recent pe pagina ei, tânăra demontează cele mai comune clişee pe care le au străini despre România.

„De fapt, România este o ţară foarte sigură. În Europa, se clasează la mijloc la rata criminalităţii. Are o rată mai mică a criminalităţii decât ţări precum Germania, Italia, Belgia, Norvegia, Suedia, şi Cluj-Napoca a fost clasată ca una dintre cele mai sigure 25 de oraşe din lume”, a spus Janna despre siguranţa din ţara noastră, conform Observator News.

Citește întreg articolul pe adevărul.ro

Mai multe