Cel mai inedit concurs din lume. Câți bani și ce cantitate de bere primești în funcție de greutatea soției

14 octombrie 2024 9:08   Internațional

Într-o stațiune de schi, din Maine, a avut loc un concurs inedit. Zeci de participanți s-au adunat pentru a lua parte la campionatul nord-american de cărat soția în spate. Concursul a reunit peste 30 de cupluri dornice să-și demonstreze abilitățile pe un traseu de 250 de metri. Premiile sunt pe măsură. Câștigătorul pleacă acasă cu greutatea „soției” sale în bere, în lăzi, dar și cu o sumă de bani de cinci ori greutatea acesteia. 

Concursul în care bărbații își cară partenerele în cârcă 

Peste 30 de cupluri au concurat la campionatul nord-american de cărat soția în spate. O cursă de anduranță, în care participanții trec prin apă și noroi sau sar peste bușteni, pe un traseu de vreo 250 de metri, în timp ce își poartă partenera în cârcă.

Spre deosebire de versiunea originală din Finlanda, în competiția din SUA nu există restricții legate de statutul marital al participanților; astfel, cuplurile nu trebuie să fie căsătorite pentru a participa. Această decizie a făcut competiția mai accesibilă și a încurajat un număr și mai mare de doritori să se alăture. de competiția originală din Finlanda, în varianta americană cuplurile nu trebuie să fie căsătorite. 

Care sunt premiile 

Premiile sunt și ele atractive: câștigătorul pleacă acasă cu greutatea „soției” sale în bere, în lăzi, dar și cu o sumă de bani de cinci ori greutatea acesteia. De-a lungul anilor, organizatorii au subliniat că, indiferent de rezultatul final, toți participanții au câte un beneficiu, promițând distracție și amintiri de neuitat pentru toți cei prezenți.

Această competiție annuală nu este doar despre provocări fizice, ci și despre crearea unor momente de neuitat între parteneri, întărind legăturile și bucuria de a concura împreună. Evenimentul din acest an continuă să atragă atenția și să aducă zâmbete pe fețele participanților și privitorilor, demonstrând că distracția și competiția pot merge mână în mână.

Soția a fost purtată ca un rucsac 

Majoritatea participanților folosesc o tehnică în care „soția” este purtată ca un rucsac, cu capul în jos, pentru a se asigura că brațele alergătorilor sunt libere pentru cea mai mare agilitate. „Venim în fiecare an pentru distracție”, a spus Wade Porterfield din Cuba, New York, care a concurat cu soția sa, Sara Porterfield. „Există foarte puține șanse ca noi să câștigăm.”

Povestea de origine a sportului implică un bărbat cunoscut sub numele de „Ronkainen the Robber”, a cărui bandă era cunoscută că jefuia satele și fura femeile, conform uneia dintre explicațiile de pe site-ul wife-carrying.org.

Mai multe