A mâncat 62 de hotdogi în 10 minute! Iată ce sumă uriașă de bani a câștigat pentru această performanță

Joey Chestnut (39 de ani) și-a apărat marți, 4 iulie, titlul și a câștigat pentru a 16-a oară concursul de mâncat hotdogi, organizat de lanțul american de restaurante Nathan's Famous pe Coney Island din New York. El a consumat 62 de hotdogi în doar 10 minute, câștigând detașat locul 1.

Joey Chestnut a câștigat concursul de mâncat hotdogi, 4 iulie 2023
Joey Chestnut și-a apărat titlu, la concursul de mâncat hotdogi (Foto: Profimedia)

Joey Chestnut: „Nu mă simt prea bine”

Pe locul al doilea la categoria masculină, la mare distanță de învingător, s-a clasat Geoff Esper, din Oxford, care a mâncat doar 49 de hotdogi. Marele câștigător nu a reușit, însă, să își egaleze propriul record mondial, de 76 de hotdogi, stabilit în anul 2021.

„Au intervenit to felul de obstacole, dar voi reveni în forță. Din cauza furtunii, credeam că va fi anulat concursul, așa că sunt foarte fericit că s-a ținut. Dar acum după ce am mâncat așa de mult, nu mă simt prea bine”, a declarat Joey Chestnut, pentru ESPN. La categoria feminină, Miki Sudo a câștigat pentru a 9-a oară această competiție bizară, după ce a mâncat 39,5 hotdogi în doar 10 minute. Ea este și deținătoarea recordului mondial feminin cu 48,5 hotdogi, realizat în 2020.

Joey Chestnut, fotografiat în timp ce mănâncă 62 de hotdogi
Joey Chestnut a reușit să nu vomită pe parcursul competiției (Foto: Profimedia)

Concursul este deja o competiție tradițională, care a debutat în anul 1980. Durează doar 10 minute și este difuzată pe postul de televiziune ESPN. În primul an al competiției, doi concurenți au ieșit pe primul loc după ce au mâncat nouă hotdogi. Prin comparație, Joey Chestnut poate consuma același număr în mai puțin de un minut, deci concursul a evoluat mult de atunci.

Câștigătorul din fiecare categorie ia acasă 10.000 de dolari, potrivit WABC. Locul al doilea primește 5.000 de dolari, locul al treilea câștigă 2.500 de dolari, locul al patrulea primește 1.500 de dolari și locul al cincilea 1.000 de dolari. Fiecare campion primește, de asemenea, râvnita centură de muștar.

Joey Chestnut și Miki Sudo, marii câștigători la concursul de mâncat hotdogi, 4 iulie 2023
Joey a câștigat la categoria masculină, iar Miki Sudo la cea feminină (Foto: Profimedia)

Evenimentul „lacom”, organizat de Ziua Independenței a Americii, a adunat mii de oameni în Coney Island, New York, marți, chiar dacă a plouat de a rupt în zonă. Fanii concursului i-au urmărit cu sufletul la gură pe concurenții care au mâncat zeci de hotdogi pe scenă.

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
image
sportpesurse.ro
image
www.antena3.ro
image
www.bugetul.ro
Jim Caviezel FOTO Pixshark
image
image
image
image
image
image
Balamuc jpeg 2 jpeg
index (1) webp
old man 1147288 1920 jpg
SpotPolarBearHiddenAmongPandasOpticalIllusionIQTest jpg
loto jpeg
YXNoPTM0MmQ5ZWI3MGQ5YThkYTRlNjk2MmZjMjYxMTU2ZDQ1 thumb jpg
castraveti png
lumina sfanta de paste jpeg
image
actualitate.net
image
actualitate.net