Cine este tânăra de România care vinde apartamente de lux în Spania! Leo Messi și Ronnie de la Rolling Stones, principalii clienți

21 octombrie 2024 19:44   Internațional

Sunt tot mai mulți români care se mută în Spania! Andrada este tânară din România care a plecat de jos și care a ajuns, în prezent, să vândă apartamente de lux și fotbalistului Leo Messi. Printre clienți l-a avut zi pe Ronnie de la Rolling Stones. Nu este singura care și-a clădit o viață frumoasă în afara României. Sorin, spre exemplu, în 2014 lucra la cules de căpșuni, iar în prezent se bucură de o mică afacere. În total, peste 600.000 de români, arată datele oficiale, au deja rezidență în Spania. 

Andrada vinde apartamente de lux, în Spania 

 Andrada este omul care a pornit de jos. Este persoana care a făcut curățenie în campinguri și a servit prin baruri. Astăzi, vinde apartamente de lux de milioane de euro și îi are, printre clienți, pe fotbalistul Leo Messi. 

Leo Messi este unul dintre clienţii cu care am lucrat şi lucrez de peste 10-12 ani, am vândut primul apartament în Barcelona şi îi achiziţionez toate hotelurile în Spania şi multe altele. Un alt om foarte modest pe care eu îl apreciez foarte mult este Ronnie de la Rolling Stones, am lucrat şi cu restul trupei, dar el îmi este foarte drag", spune Andrada, prietena Biancăi, pentru Observatornews.ro. Cu toate că în Spania și-a construit viața pe care și-o dorea, Andrada recunoște că de multe ori este cu sufletul acasă, la Brașov. 

Sorin, de la cules de căpșuni, la antreprenor

Sorin a ajuns în Spania în 2004, imediat ce a terminat liceul. A lucrat pentru spanioli, în condiţii grele, la cules de căpşuni. Azi, două decenii mai târziu, spaniolii lucrează pentru el. 

În locul celor care au plecat și nu vor să se mai întoarcă acasă au venit asiaticii. Noul val al migrației în Europa. peste 150.000 de muncitori asiatici au ajuns în România doar în ultimii 2 ani, ca să acopere deficitul de forță de muncă de la noi din țară.

Comunitatea din Spania care îți oferă bani ca să te muți acolo 

Guvernul regional din Extremadura oferă nomazilor digitali (cei care lucrează online la distanță) până la 15.000 de euro să se mute în zonă. Comunitatea autonomă are una dintre cele mai scăzute populații din Spania și este una dintre regiunile cel mai puțin dezvoltate. Are unul dintre cele mai mici PIB-uri pe cap de locuitor din țară și una dintre cele mai ridicate rate ale șomajului, de 17,6%, comparativ cu media națională de 11,9%. 

Românii își cumpără case în Spania 

 Sunt tot mai mulți români care se mută în Spania, la casă. Condițiile în Spania pentru accesarea unui credit sunt asemănătoare cu cele din România, doritorul trebuie să aibă un serviciu stabil și să demonstreze că poate achita împrumutul. În 2021, spre exemplu, în Spania, s-au vândut cu peste 30% mai multe locuințe ca în 2020. Aproape 6% dintre acestea au fost cumpărate de români. 

Mai multe