Coșmarul prin care a trecut o mamă care și-a pierdut fiica la Disney World. Sfat crucial pentru toți părinții: „Am făcut tot posibilul să...”

10 august 2024 14:06   Internațional

Vacanțele de familie sunt adesea considerate o ocazie de relaxare și distracție, însă unele călătorii pot aduce mai mult stres decât plăcere. Acesta a fost cazul unei mame care a experimentat o situație extrem de provocatoare în timp ce vizita Disney World în Florida împreună cu cei cinci copii ai săi.

Într-un interviu acordat publicației Business Insider, femeia a relatat că, deși a călătorit în diverse țări alături de copiii săi, experiența de la Disney World a fost cea mai stresantă dintre toate.

„Disney World a fost cea mai dificilă călătorie pe care am avut-o. Parcul era extrem de aglomerat și plin de atracții care distrăgeau atenția. Am încercat să nu mă concentrez prea mult pe pericolele la care erau expuși copiii mici din cauza mulțimii, ci am făcut tot posibilul să planific fiecare detaliu”, a spus mama.

În luna ianuarie 2024, ea și copiii săi, cu vârste cuprinse între 5 și 11 ani, au vizitat parcul de distracții. Pentru a face față provocărilor, toți au purtat ghiozdane școlare echipate cu cărți de autografe pentru personaje, pixuri, sticle de apă și pelerine de ploaie.

În fiecare zi, mama le oferea copiilor câte un balon colorat la intrarea în parc, pe care îl lega de curelele ghiozdanelor. „Instinctiv, am numărat baloanele în permanență. Ori de câte ori intram într-un restaurant, luam monorailul, ne uitam la parade sau așteptam la cozi, mă uitam la baloane pentru a ține evidența copiilor mei. Copiii țineau baloanele în mână, iar eu aveam grijă de ghiozdane în timp ce ei și soțul meu se bucurau de plimbări”, a povestit ea.

Momentul când mama a observat că fiica ei dispăruse

Într-o zi, în timp ce cobora din monorail, mama a numărat baloanele și a observat că erau cinci. După ce au adunat paltoanele, aparatul foto și căruciorul dublu, și-au continuat drumul pe scara rulantă rapidă. Totuși, când a numărat din nou baloanele, a observat că unul lipsea.

„Mi s-a oprit inima. La fel ca atunci când facem drumeții, soțul meu era în față, iar eu eram în spate. Am început să strig numele copilului meu, căutând frenetic balonul lipsă printre mulțimea de oameni. Am reușit să zăresc un balon rămas pe peron și am făcut tot posibilul să ajung acolo înainte ca fetița mea să fie înghițită de mulțime”, a relatat mama.

Experiența a subliniat importanța de a avea strategii de siguranță într-un loc aglomerat. Ea sugerează câteva măsuri utile pentru părinți: ținerea copiilor mici de mână sau plasarea acestora în cărucioare, crearea unor tricouri colorate și unice pentru a-i face mai ușor de identificat, și realizarea unor fotografii ale copiilor pentru a le arăta personajelor dacă se rătăcesc.

De asemenea, este recomandat să stabiliți un loc de întâlnire specific în cazul în care vă despărțiți și, pentru copiii cu telefoane, să faceți o fotografie a acelui loc.

Sistemele GPS sunt ideale pentru o excursie de genul acesta

Femeia menționează că dispozitivele de urmărire GPS portabile pot fi o soluție utilă, fiind recomandate a fi plasate într-o pungă mică sau într-un rucsac al copilului.

Totuși, pentru identificarea rapidă a copiilor în mulțime, metoda cu baloanele s-a dovedit a fi extrem de eficientă.

„Balonul a fost salvarea noastră în acea situație. Sunt profund recunoscătoare pentru baloanele care ne-au ajutat să ne menținem copiii în siguranță”, a încheiat mama.

Mai multe