Baloane uriașe au „invadat” New York-ul Imagini inedite de la parada de Ziua Recunoștinței

Ultima actualizare:

Celebra paradă Macy's de Ziua Recunoștinței, sărbătorită anual la New York, a ajuns la cea de-a 97-a ediție. Pe lângă nelipsitul curcan la cuptor, americanii s-au delectat și cu spectacole.

Balon Kung Fu Panda, New York, Ziua Recunoștinței. 2023
Simpaticul erou Kung Fu Panda i-a distrat pe newyorkezi (Foto: Profimedia)

Aproximativ 3 milioane de oameni ieșit în stradă, joi, pentru a lua parte la petrecerea stradală și a admira zecile de baloane gigantice cu super-eroi și personaje de basm, care s-au înălțat pe cerul orașului.

Pinkachu și Eeve au zburat deasupra străzilor (Foto: Profimedia)
Pinkachu și Eeve au zburat deasupra străzilor (Foto: Profimedia)

Țestoasele Ninja, Kung Fu Panda, Snoopy, Grogu, Pikachu, Minionii și alte zeci de personaje au putut fi văzute prin Manhattan. Spectatorii au admirat baloanele, dar și autovehiculele ornate cu decorațiuni, pe un traseu de 4 kilometri.

Au fost prezenți și Minionii (Foto: Profimedia)
Au fost prezenți și Minionii (Foto: Profimedia)

Nu au lipsit concertele, printre artiști numărându-se Cher și Jon Batiste. Au avut loc și spectacole cu celebrele dansatoare The Rockettes, cea mai longevivă trupă de dans sincron din Statele Unite ale Americii.

Nu a lipsit nici Grogu din „Mandalorianul” (Foto: Profimedia)
Nu a lipsit nici Grogu din „Mandalorianul” (Foto: Profimedia)

Parada de Ziua Recunoștinței din NEW York s-a desfășurat în siguranță. Pe întreg parcursul evenimentului, mii de polițiști NYPD au fost poziționați pe o distanță de aproape 4 kilometri, ca răspuns la o alertă de securitate din partea autorităților federale. 

Mesajul președintelul Joe Biden, de Ziua Recunoștinței

„Azi este important să fim împreună, să îi mulțumim acestei țări pe care o numim «acasă». Le mulțumim tuturor pompierilor, polițiștilor, echipajelor de salvare din prima linie și trupelor noastre, unii staționați în străinătate. Niciodată nu am fost mai optimist, Al. Așa că ne bucurăm să fim alături de tine, chiar dacă este prin telefon.”, a transmis președintele SUA.

Ziua Recunoștinței este o sărbătoare anuală de o zi, în care se mulțumește, în mod tradițional, lui Dumnezeu, pentru bogăția recoltei din acel an. Se celebrează în cea mai mare parte a Americii de Nord (Statele Unite și Canada). În SUA, aproape toate companiile (în afară de magazinele mici) sunt închise joi și vineri în săptămâna de Ziua Recunoștinței, pentru a permite angajaților să petreacă alături de familie.

image
image
image
image
image
image
STB FB jpg
piata unirii shutterstock jpg
probleme de auz jpeg
femeie buchet de flori jpg
vreme 1 mai jpg
Infidelitate jpg
Acţiune Poliţie Rutieră Sibiu - în trafic Foto IPJ Sibiu
proces instanta sentinta foto pexels jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net