Cu mâțele la muzeu! Pisicile și stăpânii lor au participat la o expoziție despre Egiptul Antic

9 august 2024 13:28   Internațional

Inedit! Pisicile și stăpânii lor au vizitat zilele trecute Muzeul din Shanghai, în cadrul unei expoziții egiptene care celebrează prietenia de mii de ani dintre oameni și feline. Astfel de evenimente sunt tot mai dese în muzeele din China și atrag foarte multe persoane.

Doar pisicile vaccinate au putut participa

O coadă de vizitatori cu mustăți a stat în fața Muzeului din Shanghai, în noaptea inaugurală a expoziției „Egiptul Antic cu pisici ”, relatează Yahoo News. Pe măsură ce oaspeții de onoare au venit, cocoțați pe umerii stăpânilor sau aflați în cărucioare de bebeluși, li s-au verificat dosarele de vaccinare, înainte de a fi lăsați să intre în muzeu.

Biletele pentru eveniment s-au vândut în doar câteva zile. Stăpânii și-au dorit să aibă parte de o zi specială cu pisicile lor. Au făcut poze, au vorbit cu alți proprietari de feline și au avut parte și de o experiență educațională.

Amy, o vizitatoare a muzeului, a declarat pentru AFP că a amânat o călătorie în Europa pentru a se asigura că poate lua unul dintre cele 200 de bilete disponibile pentru „prințul ei” roșcat. Trump –  numit după fostul președinte al SUA – a venit îmbrăcat precum un împărat chinez și a fost tratat precum o vedetă, toți încercând să facă poze cu el și să îl mângâie.

Muzeul din Shanghai organizează mai multe evenimente pentru pisici

Nu îmi pot imagina viața în acest moment fără o pisică. Deci chiar înțeleg de ce egiptenii apreciau pisicile la un asemenea nivel.”, a declarat Amy. Numărul animalelor de companie din China a crescut, ajungând la peste 120 de milioane în 2023, iar pisicile sunt cele mai populare. Tendința este condusă în mare măsură de generațiile mai tinere, spun experții.

„Acum tinerii sunt supuși unei presiuni mari, iar pisicile ne ajută să scăpăm de stres... probabil la fel ca în Antichitate.”, a declarat Claire, o altă vizitatoare.

Muzeul din Shanghai valorifică acest interes pentru feline –  evenimentul de pe 27 iulie, anunțat ca o premieră în China, a fost doar una dintre cele 10 nopți planificate pentru pisici.

Mai multe