Cum au fost afectaţi copiii Prinţesei Charlene de boala mamei. Decizia luată de Albert pentru a evita un stres suplimentar

17 ianuarie 2022 18:42   Internațional

Prințesa Charlene (43 de ani) se reface încă după o boală grea care a ținut-o departe de Monaco pentru șase luni de zile. Situația a fost atât de gravă, se pare, la finalul lui decembrie, încât familia regală din Monaco a decis ca cei doi copii ai ei, Prințul Jacques și Prințesa Gabriella, să facă școala de acasă, pentru a trece mai ușor peste ”situația stresantă”.

Prințesa Charlene s-a întors la Monaco, în noiembrie, după ce a petrecut șase luni în Africa de Sud din cauza unei infecții ORL, despre care însă nu se știu multe detalii. Starea sa s-a agravat însă și, la câteva zile după ce a revenit acasă, soția Prințul Albert a fost internată la o clinică.

La scurt timp, au povestit surse apropiate familiei regale, Albert a decis să îi retragă pe cei doi copii ai lor, Jacques și Gabriella, de la școală și să le pună tutori, pentru a evita un stres suplimentar pentru cei mici.

”Situația a fost atât de stresantă încât Albert i-a luat de la școală, iar acum fac lecții acasă. Chiar dacă cei mici de abia începuseră orele la o școală franceză private, în septembrie”, a declarat o sursă, potrivit marieclaire.co.uk.

Prinţesa Charlene a fost la un pas de moarte în Africa de Sud

Prințesa Charlene a fost nevoită să stea în Africa de Sud din mai până în noiembrie, în 2021, după ce a făcut o infecție serioasă la ureche, nas și gât. Ea a avut nevoie de mai multe intervenții și a putut reveni de abia în noiembrie la Monaco. A avut însă iar probleme de sănătate și a fost mutată la o clinică din afara principatului. Prințul Albert a explicat că soția sa suferă de ”extenuare profundă, fizică și psihică”.

”Revenirea ei a decurs bine în primele ore, dar a deveni evident că nu este bine. Este clar extenuată, fizic și emotional. Se simțea copleșită și nu a putut face față îndatoririlor oficiale și vieții de familie”, a declarat Albert, la aceea vreme.

O sursă din preajma familiei a declarat că Prințesa Charlene e bolnavă fizic, iar afecțiunea ei nu are legătură cu sănătatea ei mintală.

”Nu e drept că se scrie că ar avea probleme mintale sau emoționale. Nu știm ce familia regală nu vrea să spună că a fost la un pas de moarte în Africa de Sud. Nu a putut să mănânce nimic solid din cauza operațiilor, sigur că a slăbit enorm, aproape jumătate din greutatea pe care o avea”, a spus sursa.

Prințesa Charlene ar putea reveni la Monaco în câteva săptămâni, pentru a participa la sărbătorile închinate lui Sainte-Devote, sfântul patron al principatului. Festivitățile sunt foarte importante pentru familia regală din Monaco, iar Charlene nu a lipsit niciodată de la evenimente.

Prinţesa Charlene îşi creşte copiii după modelul Kate Middleton

Prințesa Charlene și Prințul Albert s-au căsătorit în 2011. În 2014, fosta înotătoare a adus pe lume gemeni: Prințul Jacques și Prințesa Gabriella.  Jo Austin, expert în educație, a dezvăluit că surse din jurul familiei susțin că cei doi părinți își cresc copiii împreună, dar o sarcină dificilă să ai grijă de gemeni.

”Charlene și Albert își cresc copiii împreună, ca o echipă, ceea ce e essential dacă ai gemeni. Charlene își crește copiii în văzul lumii și preferă să îi disciplineze în spatele ușilor închise. E greu să crești gemeni, pentru că există un obicei de a-I crește la fel, dar fiecare copil e diferit”, a explicat Jo Austin.

Experta a mai spus că Charlene se aseamănă mult lui Kate Middleton, în sensul că nu este de viță nobilă și nu a crescut în acest mediu. În plus, e o mama care are și îndatoriri regale și nu poate fi tot timpul cu copiii ei.

”Stilul lui Charlene e similar cu cel al membrilor Familiei Regale Britanice. Și ei au perioade lungi când nu sunt alături de copiii lor, pentru că au îndatoriri oficiale. Charlene e similară cu Kate Middleton. Ambele vin din afara sferei publice, așa că sunt nevoite să își crească copiii în medii diferite de cele în care au crescut ele. E foarte dificile să crești copii în sânul unei familii regale”, a concluzionat Jo Austin

Mai multe