Cutremur în insula Creta. Este al doilea în mai puțin de 10 zile

13 august 2023 11:40   Internațional
Ultima actualizare:

Insula Creta, una din destinațiile preferate de români, a fost zguduită duminică de un cutemur de intensitate medie. Siesmul a fost resimțit și în împrejurimi, în orașul Chania, de exemplu. Magnitudinea înregistrată a fost de 5,2 pe scara Richter și s-a produs la o adâncime de doar 11 kilometri.

Cutremurul s-a produs la ora 10:49:30 (ora locală a României), în Creta. Magnitudinea înregistrată inițial fiind de 4,8, ulterior revizuită la 5,2.

Cutremurul de pe insula din Grecia s-a produs la 72 de kilometri sud-vest de Chania. Deocamdată nu sunt informații privind pagubele produse după cutremurul înregistrat duminică dimineață.

Al doilea cutremur în Creta într-un interval de 10 zile

Cutremurul de duminică dimineață este al dloilea înregistrat în insula Creta. Un alt seism a zguduit insula în data de 3 august.

Cutremurul care a avut o magnitudine de 4,7 a zguduit regiunea Palekastro din insula Creta, Grecia, în data de 3 august. Conform datelor de la emsc-csem.org, cutremurul a avut loc la ora 02:18 și a avut epicentrul la o adâncime de 24 de kilometri.

Centrul seismic a fost localizat la 139 de kilometri est-sud-est de orașul Irákleion și la 68 de kilometri sud-est de localitatea Sitia.

Din fericire, seismul nu a cauzat pagube materiale pe niciuna dintre insulele apropiate, care găzduiesc în prezent sute de mii de turiști din toate colțurile lumii.

Incendiile au ruinat concediile a mii de turiști

Pentru turiștii care și-au văzut concediile ruinate din cauza incendiilor masive de vegetație, autoritățile din Grecia au anunțat că oferă un sejur gratuit timp de o săptămână în 2024. Anunțul vizează turiștii care au fost evacuați din Rodos, iar vacanța este oferită de autoritățile elene în următorul an, tot în Rodos.

Pentru toți cei a căror vacanță a fost întreruptă ca urmare a incendiilor de vegetație, guvernul elen, în cooperare cu autoritățile locale, va oferi o săptămână de vacanță gratuită pe Rhodos, primăvara viitoare, toamna următoare, astfel încât să ne asigurăm că se vor întoarce pe insulă și se vor bucura de frumusețea ei naturală”, a anunțat Mitsotakis.

Mai multe