#Război Ucraina-Rusia

De la rochii de mireasă de lux la haine pentru soldații din Ucraina. Povestea unui brand celebru în toată lumea

20 martie 2022 13:41   Internațional

Solidaritate impresionantă! De la rochiile de mireasă la plase militare, hanorace din lână şi veste de asalt pentru soldații care țin piept armatei ruse în Ucraina. Angajații unui brand ucrainean cu ateliere în toată lumea nu mai fac altceva, zilele acestea, decât să lucreze pentru compatrioții lor aflați sub asediu.

Brandul ucrainean MillaNova, cunoscut pentru rochiile decadente de mireasă, produce acum ţinute pentru soldaţii şi personalul medicali din ţară, în timp ce Rusia continuă să lanseze atacuri brutale, scrie CNN.

Angajații MillaNova lucrează la foc continuu în atelierele dedicate mireselor din 50 de ţări, inclusiv SUA, Marea Britanie, Franţa şi China, pentru a onora comenzile internaţionale și pentru a realiza articolele atât de necesare personalului militar și medical din țară.

Citește și: O fetiță de cinci ani a supraviețuit, în mod miraculos, după ce a fost împușcată în cap de soldații ruși

„Pe lângă fericirea mireselor din întreaga lume, ne concentrăm şi pe salvarea ţării noastre”, a spus CEO-ul companiei, Ulyana Kyrychuk, care este ferm hotărâtă să continue să susţină afacerea, în ciuda numeroaselor provocări cauzate de război.

În fotografiile puse la dispoziție de MillaNova se văd femei care tricotează plase militare şi care cos hanorace din lână şi veste de asalt.

Firma este pregătită să angajeze ucrainenii refugiați

Kyrychuk a declarat pentru CNN că au făcut deja 1.500 de articole.

„Scopul meu principal ca CEO este să protejez oamenii şi să le asigur ziua de mâine”, a spus Kyrychuk, adăugând că firma este, de asemenea, pregătită să angajeze noi muncitori din estul Ucrainei care au devenit recent refugiaţi.

MillaNova are în prezent 600 de muncitori. Lucrătorii din Liov au avut opţiunea de a merge în Polonia vecină, unde a fost improvizat un atelier la Varşovia. Până în prezent, 70 de angajaţi au fost evacuaţi în capitala Poloniei.

Citește și: Podul jucăriilor, între România și Ucraina

Alți aproximativ 450 de angajaţi au rămas în Liov, în timp ce alţii şi-au făcut propriile planuri de a fugi în zona rurală sau de a părăsi Ucraina. Cu o forţă de muncă de 98% femei, dintre care multe sunt mame, relocarea a implicat mulţi copii mici.

Ai un pont sau mai multe informații pe subiect, scrie-ne pe adresa pont@click.ro!

Puteţi urmări ştirile Click! pe Google NewsFacebook și Instagram!  

Mai multe