Descoperire uriașă despre pânza care a înfășurat trupul lui Hristos după crucificare

21 august 2024 9:00   Internațional

Oamenii de știință italieni au făcut din nou o amplă analiză a pânzei despre care se spune de secole că a înfășurat trupul lui Hristos după crucificare. Analizele realizate cu tehnologia avansată au dat verdictul. Este cât se poate de real. Urmele de pe pânză sunt lăsate de trupul lui Iisus Hristos.

Descoperire fabuloasă despre Giulgiul din Torino al lui Iisus Hristos

Oamenii de știință au analizat din nou pânza în care a fost înfășurat Iisus și au făcut o descoperire uriașă, scrie metro.uk.

De 2000 de ani pânza care poartă urme de sânge și pe care se distinge fața unui bărbat a stârnit nenumărate controverse.

Se spune că pânza a fost folosită pentru a acoperi trupul lui Iisus Hristos după ce a fost coborât fără viață de pe cruce.

Scepticii nu au dat nicio șansă acestei teorii. Dintotdeauna au existat o mulțime de sceptici care au pus la îndoială legitimitatea Giulgiului încă de când a fost expus pentru prima dată în anii 1350.

Chiar și analiza științifică a țesăturii din anii 1980 a demontat afirmația că Giulgiul din Torino a fost folosit pentru a acoperi trupul lui Iisus.

Tehnologia avansată dă verdictul: urmele sunt lăsate de trupul lui Iisus

Materialul a fost datat cu carbon undeva între anii 1260 și 1390 d.Hr., la sute de ani după moartea lui Iisus Hristos.

Recent, cercetătorii italieni au folosit o nouă tehnică care implică raze X pentru a data materialul, iar rezultatele lor arată că acesta a fost fabricat în urmă cu aproximativ 2.000 de ani.

Așadar, perioada în care Iisus a trăit și a murit.

Metoda măsoară îmbătrânirea naturală a celulozei de in și o convertește în timp de la fabricație.

Ei spun că timpul se potrivește și dă credibilitate teoriei conform căreia urmele sunt lăsate de trupul fără viață al lui Hristos.

Urmele de pe pânză corespund cu rănile de pe corpul lui Iisus Hristos

Biblia spune că Iosif din Arimateea a înfășurat trupul lui Iisus într-un giulgiu de in înainte de a-l pune într-un mormânt.

Semnele de pe corp corespund, de asemenea, cu rănile de răstignire ale lui Iisus menționate în Biblie.

Apar inclusiv semne de spini pe cap, tăieturi pe spate și vânătăi pe umeri.

Cercetătorii și-au comparat descoperirile cu rezultatele unor analize asupra unor cearșafuri găsite în Israel și care datează din secolul I.

Giulgiul a fost păstrat din 1578 în capela regală a catedralei San Giovanni Battista din Torino, Italia.

Mai multe