Diana Șoșoacă, cu botniță și icoane în Parlamentul European. A fost luată pe sus și dată afară VIDEO

18 iulie 2024 11:15   Internațional
Ultima actualizare:

Diana Șoșoacă a făcut scandal monstru în plenul Parlamentului European. A venit cu botniță și a urlat cât au ținut-o puterile ”In God we trust!”. Scenele au fost filmate de europarlamentari aflați în sală și care priveau uluiți circul făcut de Șoșoacă.  În cele din urmă a fost scosă cu forța din sală în timp ce continua să urle, spunând că a fost votată de români și are dreptul să vorbească.

Șoșoacă, scandal monstruos

În ședința de joi a Parlamentului European s-a dezbătut pe tema alegerii Ursulei von der Leyen pentru un nou mandat în fruntea Comisiei Europene. Ședința a fost brutal întreruptă de Diana Șoșoacă care a venit în plen cu botniță pe față și icoane.

Şefa PE, Roberta Metsola, a cerut ca Şoşoacă să fie scoasă din sală după ce a întrerupt de trei ori vorbitorii.

În imaginile postate pe rețelele sociale de reprezentantă a Spaniei, Șoșoacă intervenea peste cel de-al patrulea vorbitor, eurodeputata din Franța, Valerie Hayer de la Renew, încerca să-și prezinte discursul.

„Europarlamentarul român de extremă-dreapta Diana Șoșoacă, care s-a înfuriat și întrerupe sesiunea, este scoasă din plen.

Una dintre promisiunile sale este să aducă un preot care să „alunge demonii” din Parlamentul European”, scrie reprezentatnta Spaniei pe X.

Șoșoacă: „In God we trust!”

Potrivit imaginilor distribuite de colegul de partid Luis Lazarus, Şoşoacă a ridicat o icoană, strigând ”In God we trust!”.

Şi-a pus o botniţă şi a început să strige în limba engleză: ”Am dreptul să vorbesc. Am fost votată de români”.

A avut şi celebrul sac negru în care în timpul pandemiei afirma că erau puşi cei decedaţi din cauza Covid. Când cineva a încercat să-i ia sacul, ea a refuzat să-l dea, spunând că este proprietatea sa.

”Aţi omorât oameni”, a mai acuzat ea.

Şoşoacă a continuat apoi circul pe holurile PE. „Unde e suveranitatea noastră? Au decis pentru toți? De ce? Am o constituție, Constituția României. Am dreptul să vorbesc, tare și clar. Unde sunt drepturile noastre? Unde e justiția? Nu avem libertatea de exprimare, nu avem nimic. Avem o Europă care decide pentru toți. Nu suntem sclavi”, a spus Șoșoacă.

Mai multe