Economia rusească nu poate întreține un război. Informațiile secrete dezvăluite de Ministerul Apărării din Estonia
Pe fondul rezistenței din Ucraina, economia rusească și oligarhii ruși se îndoiesc de capabilitățile armatei ruse.
Fostul șef al Ministerului Apărării Naționale din Estonia a publicat pe contul său de Twitter un mesaj care are în vedere situația economică jalnică în care Rusia se află în acest moment, pe invadării forțelor ruse a Ucrainei.
Acesta a transmis că Putin și oligarhii din Rusia s-au întâlnit în buncărul lui Putin din Munții Ural. Se pare că președintele rus a crezut că invadarea Ucrainei va dura până la 4 zile, similar cu anexarea ilegală a Peninsulei Crimeea din 2014.
Economia Federației Ruse nu poate întreține un război la scară largă
Același document arată lipsa de coordonare a trupelor rusești, în care este prezentat că niciun plan nu a fost pus la punct de generalii armatei de la Kremlin. În același timp, tot mai multe videoclipuri circulă pe paginile de social media, în care tancurile rusești rămân fără benzină, fermierii fură blindatele soldaților cu tractorul, iar soldații ruși fac TikTok-uri în timp ce se parașutează pe teritoriul ucrainean.
De asemenea, documentul lui Riho Terras prezintă că armele rusești pierdute în război vor putea fi produse iarăși în următoarele zile, dar administrația de la Moscova a pierdut materia primă necesară în urma sancțiunilor impuse de Uniunea Europeană.
Alături de acestea, documentul prezintă și costul zilnic la care Putin își supune țara. 20 de miliarde de dolari reprezintă costul zilnic de întreținere a trupelor pe teritoriul ucrainean, în condițiile în care, astăzi, o criptomonedă făcută sub formă de glumă valorează mai mult decât rubla rusească. Ca notă informativă, Dogecoin valorează 0,55 de lei, iar rubla rusească se învârte în jurul sumei de 0,041 de lei, în urma sancțiunilor privind sistemul bancar internațional SWIFT.
Riho Terras a îndemnat civilii din spațiul NATO și ucrainean să rămână calmi, deoarece metoda de atac a rușilor are în vedere transmiterea de frică către inamici, dar economic, aceștia nu pot întreține războiul pentru mai multe zile.
Joi, 24 februarie, Rusia a pus o altă pagină neagră în istoria ei care, și așa, era pătată de regimuri ce aveau viziuni imperialiste. Invazia Ucrainei a marcat prima confruntare militară de mare intensitate din ultimii 70 de ani de pe teritoriul Europei.
Puteţi urmări ştirile Click! pe Google News, Facebook și Instagram!