Englezii recomandă un sat din România printre „cele mai grozave 10 excursii la festivalul recoltei în Europa”

30 septembrie 2024 10:43   Internațional
Ultima actualizare:

Publicația britanică The Guardian a realizat un top 10 cu destinațiile de toamnă din Europa unde în această perioadă localnicii își sărbătoresc fructele sezonului. Le-a numit „cele mai grozave excursii pentru festivalul recoltei în Europa. România se află în acest acest top cu un sat din județul Alba.

Excursii în Europa de festivalul recoltei

Toamna este un moment grozav pentru a te alătura localnicilor care sărbătoresc recolta sezonului, de la podgoriile din Provence până la pădurile din Transilvania, scrie publicația britanică.

În topul destinațiilor cu tradiții de toamnă se află Istria a Croației unde localnicii din cea mai nordică regiune se adună la tradiționalul cules al măslinilor și recomandă turiștilor să se alăture oferind detalii despre vinurile și mâncărurile tardiționale din zonă.

În Suedia, a început sezonul homarilor, toamna fiind perioada potrivită pentru culesul fructelor de mare din Marea Nordului, scrie The Gurdian.

În topul publicației se regăsește și Andaluzia, în Spania, unde localnicii sărbătoresc sezonul smochinelor și rodiilor.

În această perioadă în Sicilia, localnicii urcă pe Etna pentru a culege recolta la alune unice din zonă, împreună cu fenicul, sparanghel și ierburi sălbatice.

Iar în Provence, Franța, are loc zdrobirea strugurilor. La Les Pastras, o fermă ecologică din pitoreasca regiune Luberon, oaspeții pot participa la zdrobirea strugurilor după ce aceștia au fost recoltați, în butoaie uriașe, înalte până la brâu.

Vânătoarea de trufe din România

Publicația britanică a inclus în acest top și satul Sohodol din județul Alba și recomandă turiștilor experianța deosebită din Transilvania din timpul vânătorii de trufe

Pădurile luxuriante și dese din Valea Verde sunt renumite pentru „aurul negru”. Valea Verde este un sat în comuna Sohodol din județul Alba, Transilvania.

De acum și până în februarie, turiștii pot participa la programul ”Weekend de vânătoare de trufe”, care îmbină căutările cu o mulțime de mâncăruri infuzate cu trufe.

Vânătoarea ghidată începe cu o explicație despre diferitele tipuri de trufe și o prezentare a câinilor care se ocupă de căutare.

La hotel, cina include cinci feluri de mâncare cu degustare de trufe, iar a doua zi, la micul dejun sunt servite ouă Benedict, de asemenea, cu trufe.

Mai multe