Controversatul Julian Assange, fondatorul WikiLeaks, s-a însurat în pușcărie

25 martie 2022 0:00   Internațional

Fondatorul WikiLeaks, Julian Assange (50 de ani), s-a căsătorit, miercuri, cu Stella Moris (39 de ani), în interiorul închisorii HMP Belmarsh cu înalt regim de securitate.

A fost o ceremonie discretă, la care au participat doar 4 invitaţi, doi martori oficiali şi doi gardieni. Stella a avut rochie și voal de mireasă și a venit cu cei doi copii ai lor, Max, de 3 ani, și Gabriel, de 5 ani.

Stella Moris l-a cunoscut pe Assange în 2015, când a făcut parte din echipa lui de avocați, în timp ce el a stat 7 ani în sediul Ambasadei Ecuadorului de la Londra. S-au logodit în 2017.

Citește și Julian Assange scapă de extrădarea în SUA? Fondatorul Wikileaks a făcut doi copii în secret cu avocata sa la Londra!

Stella Moris a fost întâmpinată de o mulțime de susținători când a părăsit ceremonia din sud-estul Londrei. Oamenii au aruncat confetti și au strigat „felicitari” și „eliberați-l pe Julian Assange”.

Ea a purtat o rochie de mireasă concepută de celebra creatoare de modă. Dame Vivienne Westwood, care a militat pentru oprirea extrădării lui Julian Assange.

"Sunt foarte fericită și foarte tristă. Îl iubesc pe Julian din toată inima și mi-aș dori să fie lângă mine", a spus doamna Moris mulțimii, înainte de a descrie detenția soțului ei drept "crudă și inumană".

Dragostea pe care o avem unul pentru celălalt ne duce până la capăt. Este cea mai minunată persoană.”

Cuplul a început o relație în 2015 și au împreună doi copii.

Julian Assange a dejucat crimele SUA din Afganistan

Australianul Assange se află în închisoarea din sud-estul Londrei din 2019. Autorităţile americane încearcă să obţină extrădarea sa pentru a fi judecat.

Împotriva sa sunt formulate 18 capete de acuzare privind un vast volum de date şi informaţii confidenţiale, înregistrări militare şi mesaje diplomatice făcute publice în urmă cu mai mult de un deceniu.

Citește și Julian Assange, în pericol de moarte în închisoare: «Are nevoie de o evaluare medicală!»

El este cercetat pentru publicarea a mii de documente clasificate referitoare la războaiele din Afganistan și Irak. Assange neagă orice faptă greșită.

La începutul acestei luni, Curtea Supremă din Regatul Unit a refuzat să admită ultimul său recurs împotriva extrădării.

Documentele referitoare la războiul din Afganistan au dezvăluit modul în care armata americană a ucis sute de civili în incidente neraportate. Alte documente din războiul din Irak au dezvăluit că 66.000 de civili au fost uciși - mai mulți decât au raportat anterior.

SUA spun că scurgerile de informații au încălcat legea și au pus vieți în pericol, dar Assange susține că acuzațiile sunt motivate politic.

Ai un pont sau mai multe informații pe subiect, scrie-ne pe adresa pont@click.ro

Puteţi urmări ştirile Click! pe Google News, Facebook și Instagram

Mai multe