Hai la bălăceală în noroi! Cel mai bizar carnaval din lume

22 februarie 2023 18:26   Internațional

Brazilia este în această perioadă în Zodia Carnavalului. Evident, toată lumea a auzit de cel de la Rio de Janeiro, unde timp de o săptămână nu doarme nimeni pentru că se dansează pe ritmuri de samba de dimineață până noaptea târziu.

Iar în momentele de pauză se admiră costumele care mai de care mai originale ale personajelor de pe carele alegorice. Ei bine, la 250 de kilometri sud de Rio, în aceeași perioadă, se desfășoară un alt fel de Carnaval: cel al noroiului.

Organizat de peste două decenii în orașul de coastă Paraty, acesta este singurul la care costumația participanților este identică și este făcută din același material: noroiul!

Practic, toată lumea, de la cei mai mici copii până la oameni în toată firea se bucură de o zi în care lasă inhibițiile deoparte și se bălăcesc într-o mlaștină din laguna Paraty.

Aici este locul în care din cele mai vechi timpuri băștinașii veneau pentru a se unge cu noroiul care avea și are efecte curative.

Numai că ideea organizării unui festival a venit abia acum 25 de ani, când un grup de prieteni a decis să adapteze Carnavalul de la Rio folosind „resursele” locale.

Astfel, după obligatoria bălăceală în mlaștină, temerarii acoperiți de noroi pornesc într-o paradă prin centrul orașului, spre marea bucurie a celor care au decis ca în acest an să fie doar privitori.

Ai un pont sau mai multe informații pe subiect, scrie-ne pe adresa pont@click.ro

Mai multe