Halloween sângeros! Peste 150 de morți la Seul, majoritatea adolescenți, într-o baie de mulțime. Video cu impact emoțional

30 octombrie 2022 9:16   Internațional
Ultima actualizare:

Preşedintele sud-coreean Yoon Suk-yeol a declarat duminică că busculada care a ucis cel puţin 151 de persoane, dintre care 19 cetăţeni străini, este "un dezastru care nu ar fi trebuit să se întâmple".

De asemenea, poliţia a anunţat că a primit rapoarte despre dispariţia a 350 de persoane.

Preşedintele Coreei de Sud, Yoon Suk-yeol, a anunţat o perioadă de doliu naţional până când consecinţele dezastrului vor fi ţinute sub control.

„Mă doare inima şi mă străduiesc să lupt cu durerea”, a spus el, adăugând că se simte „responsabil pentru viaţa şi siguranţa oamenilor”.Oficialii sunt acum instruiţi să efectueze o revizuire de urgenţă a tuturor sărbătorilor de Halloween şi a altor festivităţi locale, scrie adevărul.ro.

Preşedintele american Joe Biden a transmis cele mai profunde condoleanţe, calificând drept tragic incidentul."Jill şi cu mine transmitem cele mai profunde condoleanţe familiilor care şi-au pierdut pe cei dragi în Seul. Ne întristăm alături de poporul Republicii Coreea şi le transmitem cele mai bune urări pentru o recuperare rapidă tuturor celor care au fost răniţiAlianţa dintre ţările noastre nu a fost niciodată mai vibrantă sau mai vitală, iar legăturile dintre oamenii noştri sunt mai puternice ca niciodată. Statele Unite sunt alături de Republica Coreea în această perioadă tragică", a subliniat preşedintele american.

Preşedintele Consiliului European, Charles Michel, şi-a exprimat şocul faţă de numărul mare al deceselor."Cele mai profunde simpatii pentru familiile şi prietenii victimelor accidentului oribil din Coreea de Sud", a scris politicianul belgian pe Twitter. El le-a urat răniţilor însănătoşire grabnică."UE vă sprijină în solidaritate".

Citește continuarea pe adevărul.ro.

Mai multe