Imagini virale. Conflict politic, rezolvat într-un ring de MMA

14 decembrie 2021 21:12   Internațional
Ultima actualizare:

Scene uluitoare într-un orășel din nordul Braziliei, unde primarul a încercat să rezolve un conflict poltic printr-o luptă într-un ring de MMA.

Simao Paixoto, edilul din Borba, un oraș din unitatea federativă Amazonas, "a luat foc" după ce a fost criticat de Erineu Alves da Silva, un fost consilier municipal, care l-a acuzat că a gestionat incorect complexul turistic al orașului. Amenințat cu violența, Paixato a îndrăznit, la rândul lui, să-l provoace pe da Silva la o luptă în ring. MMA este un sport foarte popular în America de Sud, așa că primarul a ales să tranșeze conflictul printr-o astfel de confruntare.

Nu a părut o joacă, iar confruntarea a semănat cu una la nivel profesionist. Nu au lipsit arbitrul și nici publicul din sală, împărțit în două tabere, fiecare cu urale zgomotoase pentru favoritul ei.

S-au dat pumni și picioare, în zgomotele celor din jurul ringului. Primarul a ajuns la podea de două ori, însă a fost declarat câştigător la puncte după cele trei runde ale meciului. Epuizaţi,la finalul luptei, cei doi rivali s-au îmbrăţişat, într-un ultim gest de sportivitate, scrie Adevărul.

Lupta dintre primar și consilier, o strategie?

După lupta MMA dintre cele doup figuri ale orașului Borba, au apărut și ipoteza conform căreia întreaga confruntare a fost regizată.

Un viceprimar a susţinut ulterior într-un videoclip că primarul şi Da Silva erau "prieteni" şi că provocările fostului consilier municipal au fost doar o "lovitură de marketing", scrie AFP.

Conform presei braziliene, primarul a declarat că a inițiat confruntarea pentru a promova sportul în oraşul său. Simao Peixoto s-a asigurat, de asemenea, că spectatorii au adus donaţii de alimente pentru a putea avea acces în sală, strângându-se astfel cinci tone de alimente.

Autoritățile din sănătate din statul Amazonas au solicitat edilului explicaţii pentru că a organizat acest eveniment în interior cu spectatori care nu au purtat măşti.

Mai multe