O familie și-a pierdut motanul în timp ce se afla în vacanță: „A trebuit să plecăm fără el. A fost cea mai grea zi din viaţa mea”. Unde a fost găsit după două luni

18 octombrie 2024 15:18   Internațional

Pisicile au 9 vieţi! În luna iunie, motanul Rayne Beau se afla într-o excursie cu cortul alături de stăpânii lui, Benny şi Susanne Anguiano, în Parcul Yellowstone. La un moment dat, el s-a speriat de ceva şi a fugit în pădure. Deşi l-au căutat ore bune, angajaţii parcului le-au spus proprietarilor că nu există şanse să mai găsească felina.

Benny şi Susanne l-au aşteptat mult timp în locul unde l-au pierdut. I-au pus mâncarea preferată în apropiere de cort, în speranţa că asta îl va ademeni. Însă, totul a fost în zadar.

Mai mult, în acea perioadă, un câine a fost atacat de coioţi în aceeaşi regiune, ceea ce i-a făcut să se teamă că Rayne Beau şi-a găsit sfârşitul. Neavând ce să mai facă, cuplul s-a întors acasă în Salinas, California.

A fost găsit pe stradă

„A trebuit să plecăm fără el. A fost cea mai grea zi din viaţa mea, pentru că am simţit că-l abandonez”, a declarat Susanne, pentru KSBW.

Dar, ea nu şi-a pierdut speranţa, pentru că i s-a arătat un semn special pe cer: „Conduceam şi de nicăieri au apărut două curcubeie şi am ştiut că acesta este un semn că totul va fi bine.”

Susanne a trebuit să aştepte 60 de zile, dar orice putere magică a avut curcubeul dublu, pare să fi funcţionat pentru că Rayne Beau este în sfârşit acasă.

După două luni, motanul a fost găsit la 1.300 de kilometri depărtare de locul unde a dispărut.

Cuplul a primit un mesaj că felina a fost descoperită, datorită microcipului său. Rayne Beau se afla la un adăpost de animale din Roseville, California.

O femeie l-a găsit singur pe stradă şi l-a dus la adăpost. Nimeni nu ştie cum a reuşit să meargă singură atât de mult şi cum a supravieţuit în tot acest timp.

Totuşi, aventura şi-a lăsat amprenta asupra sa, întrucât motanul a slăbit foarte mult: „Era într-adevăr epuizat. Probabil că nu a mai avut energie pentru a merge mai departe”.

Înainte să dispară, Rayne Beau cântărea 6,5 kg, iar când a fost găsit avea doar 2,7 kg.

În rest, motanul e complet sănătos, iar acum fiind acasă, cu siguranţă va recupera kilogramele pe care le-a pierdut în aventura sa misterioasă.

„Cu siguranţă, sfatul nostru este să vă microcipaţi pisica sau animalul de companie şi să-i înregistraţi microcipul online. Nu l-am fi recuperat niciodată dacă nu s-ar fi întâmplat asta”, a adăugat stăpâna motanului.

Mai multe