O femeie a murit strivită de un brad, la târgul de Crăciun din Belgia! Detalii șocante

22 decembrie 2023 11:02   Internațional

Tragedie la târgul de Crăciun din Belgia! O femeie în vârstă de 63 de ani și alte două persoane au fost strivite de un brad de Crăciun uriaș, înalt de 20 de metri, care s-a prăbușit peste ele, joi, din cauza vântului puternic. Femeia de 63 de ani și-a pierdut viața, potrivit Reuters.

Momentul tragic a fost surprins de camerele de supraveghere din zonă. Incidnetul a avut loc în târgul de Crăciun din orașul Oudenaarde, situat la aproximativ 50 de kilometri vest de Bruxelles. Coniferul, amplasat în mijlocul târgului de Crăciun, nu a rezistat rafalei puternice de vânt, iar urmările au fost devastatoare. Bradul a căzut peste cele trei persoane, iar una dintre ele a decedat ulterior la spital, din cauza rănilor grave suferite.

La început, s-a vorbit despre faptul că bradul nu ar fi fost fixat corespunzător, dar presa locală a relatat declarațiile primarului din Oudenaarde, Marnic De Meulemeester, care a explicat că ploile abundente și rafalele de vânt puternice au dus la prăbușirea copacului.

Autoritățile locale au izolat zona și au demarat o anchetă pentru a stabili cauzele exacte ale tragediei. Conform postului de televiziune VRT, un martor ocular a declarat că aproximativ 20 de oameni au intervenit imediat după incident și au reușit să elibereze două dintre victime. Cea de-a treia persoană a fost scoasă ulterior de echipele de urgență, chemate la fața locului. Această tragedie a îndoliat întreaga țară. Astfel de evenimente tragice reamintesc importanța siguranței și a măsurilor de precauție în organizarea și amplasarea atracțiilor de sărbători. Multe persoane și-au exprimat șocul pe rețelele sociale, spunând că această tragedie putea fi evitată.

Vestul Belgiei, lovit de furtuna Pia

Un purtător de cuvânt al procurorului provinciei Oost-Vlaanderen a declarat că victima este o femeie de 63 de ani din Oudenaarde, fără să îi facă public numele. Două femei din același oraș au fost rănite ușor în incident: „Ne vom concentra să aflăm dacă bradul a fost asigurat corespunzător și se va analiza și impactul vremii”. Furtuna Pia, care a perturbat joi traficul în Regatul Unit și Țările de Jos, a lovit și vestul Belgiei, unde serviciul meteorologic a emis o avertizare cod galben pentru zonele de coastă.

Mai multe