Bărbat de 20 de ani, suspectat că plănuia să comită un atentat terorist la un târg de Crăciun. Cum a fost prins

Germania nu mai scapă de atentatele teroriste! Dacă în urmă cu câteva săptămâni, pe data de 1 decembrie, autoritățile germane au dejucat un atentat la un târg de Crăciun, în Koln, plănuit de doi adolescenți, unul de 15 ani, de origine rusă, și unul de 16 ani, afgano-german, se pare că și un irakian, în vârstă de 20 de ani, a fost expulzat în ţara sa natală, din același motiv. Autoritățile germane au primit informații că tânărul plănuia să comită un atac la un târg de Crăciun.

Serviciile germane au dejucat un atentat la un târg de Crăciun / Foto: Pixabay
Serviciile germane au dejucat un atentat la un târg de Crăciun / Foto: Pixabay

Un irakian, în vârstă de 20 de ani, a fost expulzat din Germania, pentru că autoritățile bănuiau că plănuia să comită un atentat terorist la un târg de Crăciun. Bărbatul, care a locuit în Saxonia-Anhalt şi a lucrat în Saxonia Inferioară, a fost arestat pe data de 21 noiembrie, în Helmstedt, în landul vecin Saxonia Inferioară, pe baza unei informaţii primite de poliţie, potrivit căreia irakianul plănuia să comită un atac la un târg de Crăciun.

Identitatea tânărului de 20 de ani nu a fost dezvăluită și nici momentul în care suspectul a fost expulzat către Irak. De asemenea, i-a fost interzisă definitiv intrarea pe teritoriul Germaniei, a informat sâmbătă Ministerul de Interne al landului Saxonia-Anhalt, relatează stiridiaspora.ro.

Alți doi tineri au plănuit un atac terorist la Koln, asupra unui târg de Crăciun

Doi adolescenți, unul de origine afgană și al doilea rus, de 15 ani și de 16 ani, au plănuit un atac terorist la Koln, asupra unui târg de Crăciun ori a unei sinagogi, pe data de 1 decembrie. Tinerii au fost arestați de poliția din Koln, înainte să pună în aplicare planul pe care l-au gândit. Adolescentul rus, cel care a inițiat planul, a discutat cu cel afgano-german pe un grup de Telegram. Serviciile de securitate germane au pus mâna pe un videoclipul în care utilizatorul rus face apel la jihad și anunță un atentat terorist.

Atentatul terorist din 2016

În 2016, un atentat terorist comis cu un camion capcană care a intrat în mulţime la un târg de Crăciun din centrul Berlinului s-a soldat cu 12 morţi şi 56 de răniţi. Câteva zile mai târziu, atacatorul, un tunisian care solicitase azil fără succes, a fost împuşcat mortal de poliţia italiană, lângă Milano.

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
image
sportpesurse.ro
image
www.antena3.ro
image
www.bugetul.ro
klaus iohannis 3 jpg
image
image
image
image
image
image
vama veche foto Digital Adviser2 jpg
maioneza fara oua jpg
presedinti 768x483 jpg
oua vopsite de paste jpeg
cipru shutterstock jpg
oua rosii paste jpeg
Locul în care a fost înmormântat Platon, dezvălui de papirusuri descoperite la Herculaneum (© Facebook / Università di Pisa)
rugaciune biblie tatal nostru freepick jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net