Atentat terorist în inima Turciei. Unul dintre atacatori s-a detonat, iar celălalt a fost împuşcat de poliţişti. Video

Ultima actualizare:

Duminică dimineață, un atentat terorist a zguduit centrul capitalei Turciei, Ankara, în apropiere de sediul Parlamentului turc, care urma să-și reia activitatea după vacanța de vară. Potrivit Ministerului de Interne turc, explozia a fost catalogată drept un atentat terorist. Unul dintre atacatori „s-a detonat", iar celălalt a fost neutralizat. 

Ministerul de Interne turc a anunţat că explozia este un „atentat terorist”. „Doi terorişti au apărut la bordul unui vehicul utilitar în jurul orei 09:30 locală (06:30 GMT) la intrarea în incinta Direcţiei Generale de Securitate a Ministerului de Interne şi au comis un atentat cu bombă", a declarat ministerul, precizând că în urma atacului doi poliţişti au fost răniţi uşor, scrie Digi24.ro.

Potrivit presei turce, schimburi de focuri s-au auzit în zona din apropierea clădirii Parlamentului, unde se află de asemenea mai multe ministere, potrivit AFP. 

Atentat terorist la Ankara

Ministrul turc de Interne Ali Yerlikaya precizează că unul dintre atacatori „s-a detonat”, iar „celălalt terorist a fost neutralizat. „Doi dintre poliţiştii noştri au fost răniţi uşor, de flăcări provocate de explozie", precizează ministrul. 

Parchetul General din Ankara a anunţat deschiderea unei anchete şi a interzis accesul în zona unde a avut loc atentatul.

Unde a avut loc atentatul 

Cartierul vizat găzduieşte numeroase ministere, precum şi Parlamentul care urmează să-şi reia activitatea duminică de la 14:00 locală, după vacanţa de vară. Preşedintele turc Recep Tayyip Erdogan urma să ia cuvântul în deschiderea noii sesiuni, potrivit presei turce. 

Ankara, scena a numeroase atentate

Ankara a fost scena a numeroase atentate în perioada 2015-2016, revendicate de separatiştii kurzi din Partidul Muncitorilor din Kurdistan (PKK) sau de gruparea Stat Islamic. Ultimul atentat comis pe teritoriul Turciei pe 13 noiembrie 2022, pe o arteră comercială din Istanbul, soldat cu şase morţi şi 81 de răniţi, nu a fost revendicat, şi a fost atribuit PKK de către autorităţi.

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
image
sportpesurse.ro
image
www.antena3.ro
image
www.bugetul.ro
Homo erectus – primii hominini care au depășit „rubiconul cerebral” jpeg
image
image
image
image
image
image
image png
Ce este asigurarea profesională IT și cine este obligat să o aibă în România jpg
rhubarb 3399627 1280 jpg
port ovidiu jpg
tomatoes 1561565 1280 jpg
camera de aur pelisor jpg
maria vacarescu  jpg
bebelus bona imagini jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net