O româncă a reușit să dea lovitura în Italia! Cum a descoperit cheia succesului

20 mai 2024 16:00   Internațional
Ultima actualizare:

După ce nu a reușit să își găsească un loc de muncă, o româncă în vârstă de 55 de ani, din Italia, a decis să își deschidă propria afacere!  

Ramona Leoca, în vârstă de 55 de ani, a absolvit Facultatea de Limba și Literatura Română și vorbește cinci limbi străine, înclusiv japoneza. Cu toate acestea, în ciuda calificărilor pe care le avea, românca nu a reușit să își găsească un loc de muncă, motiv pentru care, în cele din urmă, a decis să își deschidă propria afacere. „Când angajatorii vedeau experiența mea anterioară, le era jenă să-mi ofere doar 800 de euro salariu”, a povestit Ramona Leoca, conform observatornews.ro.

În cele din urmă, românca a decis să își deschidă o sălătorie cu un concept inovator, cu ajutorul căreia a dat lovitura! Situată într-un cartier din Bari, spălătoria „LavAndare” a devenit un adevărat succes, iar în cadrul spălătoriei există și un depozit de bagaje pentru turiști.

Afacerea care i-a adus succesul româncei

Spălătoria „LavAndare” a luat naștere în anul 2018, românca alegând să integreze în afacerea ei și reciclarea plasticului! Ea a folosit pungi reciclate de la magazine, pentru a împacheta haine, cât și detergent la vrac.

În cele din urmă, afacerea Ramonei Leoca a devenit un adevărat succes, iar femeia și-a mutat spălătoria într-un spațiu mai mare, de 120 de metri pătrați. Astfel, începând să aibă din ce în ce mai mulți clienți, afacerea româncei s-a transformat într-un succes total.

Mai mult decât atât, românca a adăugat la spălătorie și un serviciu de depozitare a bagajelor, ce funcționează zilnic, între orele 09:00 și 21:00. „Lucrez cu multe structuri de cazare și am realizat că un serviciu de depozitare ar fi util pentru bagajele turiștilor”, a explicat Ramona Leoca. Cei care vor ajunge în acest superb orași italian și sunt interesați de serviciile spălătoriei româncei trebuie să știe că prețul pentru depozitarea bagajelor variază de la 3 euro pentru un bagaj mic și până la 7 euro pentru unul mai mare, pentru 8 ore.

Mai multe