Tradițiile de Sfinții Constantin și Elena pe care românii nu trebuie să le uite! Ce nu avem voie să facem în această zi

Ultima actualizare:

Mâine, pe data de 21 mai, în țara noastră umrează să fie sărbătoriți Sfinții Constantin și Elena, ocazie cu care o mulțime de români au grijă să respecte anumite tradiții și obiceiuri.

Sfinții Constantin și Elena vor fi sărbătoriți pe 21 mai
Sfinții Constantin și Elena vor fi sărbătoriți pe 21 mai

După cum poate că deja știm, mâine, pe data de 21 mai, urmează să fie sărbătoriți Sfinții Constantin și Elena, unii dintre cei mai cunoscuți și importanți sfinți din calendarul ortodox. Mai mult decât atât, un număr mare de români va urma să își sărbătorească mâine ziua onomastică!

Potrivit statisticilor de la Direcţia pentru Evidenţa Persoanelor şi Administrarea Bazelor de Date, din cadrul Ministerului Administraţiei şi Internelor (MAI), există nu mai puțin de 1.800.634 de români care își vor sărbători ziua onomastică cu această ocazie. Dintre aceștia, este vorba despre 1.160.116 de femei și 640.518 de bărbați. Iar cu ocazia acestei sărbători, mulți români vor avea grijă să respecte tradițiile din popor!

Tradiții de Sfinții Constantin și Elena

Iar cu această ocazie, românii urmează să respecte o mulțime de tradiții și obiceiuri asociate acestei zile. De exemplu, se spune în țara noastră că oamenii nu ar trebui să lucreze la câmp iar în unele zone ale țării, 21 mai este ultima zi în care se mai poate semăna mei, porumb, ori ovăz.

De asemenea, de Sfinții Constantin și Elena se obișnuiește ca femeile să dea cu tămâie prin casă și să dea cu aghiasmă, pentru ca spiritele rele să fie alungate. În plus, tot pentru a se proteja de astfel de spirite, țăranii obișnuiesc să aprindă un foc mare în jurul căreia să stea. Se mai spune că oile trebuie să treacă prin fumul acestui foc, pentru a fi protejate de spiritele rele în timpul în care vor sta la stână.

Mai mult decât atât, există o tradiție legată de această sărbătoare care ne promite că ne va aduce armonie și bunăstare în familie! Mai precis, se spune că trebuie să aducem în casă trei fire de bujori îmbobociți, cu ocazia Sfinților Constantin și Elena.  

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
image
sportpesurse.ro
image
www.antena3.ro
image
www.bugetul.ro
Razboi in Ucraina FOTO Profimedia (15) jpg
image
image
image
image
image
image
oras pixabay jpg
coada soricelului
Printesa diana bijuterii Profimedia jpg
cos gunoi adobe jpg
image png
Slapi Australia plaja FOTO Shutterstock
hibrid heleniu1 jpg
guma mestecat istock jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net