Trucul secret de la bancomat pe care nici angajații băncilor nu ți-l spun. Ce se întâmplă cu banii tăi, dacă apeși tasta 5

Cei care pun la dispoziția noastră aparate moderne, cum ar fi bancomatele, doar foarte rar ne explică care sunt funcțiile acestora. Astfel, un detaliu știu de puțini români este că anumite taste de pe bancomat sumt mult mai utile decât am crede inițial!

Tastele bancomatelor sunt mai utile decât credem / foto: Pexels
Tastele bancomatelor sunt mai utile decât credem / foto: Pexels

Poate că cei mai mulți dintre noi ne putem gândi că bancomatele nu sunt deloc aparate greu de utilizat, iar totul este foarte simplu și direct, atunci când vine vorba despre modul în care folosim aceste aparate. Cu toate acestea, ele ascund anumite funcții extrem de ingenioase, care, din păcate, nu sunt niciodată explicate utilizatorilor obișnuiți!

De exemplu, ar trebui să știm că tasta 6 de pe bancomat este mult mai utilă decât am crede inițial! Mai precis, trebuie să știm că această tastă este una predefinită, care ne poate fi foarte utilă atunci când extragem bani.

Atunci când vrem să scoatem bani din bancomat, putem apăsa pe tasta 6, iar aparatul ne va scoate automat suma de 200 de lei! Astfel, nu va mai fi nevoie să introducem manual suma pe care dorim să o extragem!

Ce se întâmplă dacă apăsăm tasta 5

Tasta 5 este o alta care ascunde un secret extrem de util, atunci când vine vorba despre bancomate! Mai precis, trebuie să știm că, în mod normal, această tastă trebuie să prezinte o denivelare la atingere!

Iar acest lucru este extrem de important, deoarece dacă această denivelare nu există, există riscul ca hackerii să fi instalat un dispozitiv de citire a cardurilor! Dacă tasta 5 este netedă, iar un dispozitiv de citire a cardurilor a fost instalat pe bancomat, infractorii ne pot afla codul PIN, cât și alte date ale cardului!

De asemenea, dacă apăsăm tasta Cancel de două ori, putem împiedica hackerii din a utiliza informațiile cardului! Astfel, atunci când mai mergem la un bancomat, trebuie să știm că tastele acestuia pto fi mult mai utile decât credem, dacă știm cum să le folosim.

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
image
sportpesurse.ro
image
www.antena3.ro
image
www.bugetul.ro
image png
image
image
image
image
image
image
albania jpeg
Ciubar Voda jpg
Captură de ecran din 2024 06 30 la 11 03 41 png
Oraşul Bălan   panoramio jpg
Ce este dezvoltarea personala 1536x864 jpg
dacia 1300 jpg
IMG 20240627 113558 jpg
image png
image
actualitate.net
image
actualitate.net