După ce a opărit o pacientă, un infirmier din Satu Mare a fost condamnat la un an și patru luni de închisoare! Femeia a murit după o lună

După ce a opărit o beneficiară a centrului de îngrijire la care lucra, un infirmier din Satu Mare a fost condamnat în cursul zilei de joi la un an și 4 luni de suspendare. Bărbatul, angajat al DGASPC Satu Mare, a îmbăiat-o pe pacientă, din greșeală, în apă clocotită. Din păcate, în urma acestui accident, aceasta a suferit arsuri grave care au dus la complicații, iar, doar o lună mai târziu, la deces.

Femeia a murit la o lună de la incident
Femeia a murit la o lună de la incident

Incidentul care a condus la tragedia fără margini a avut loc în anul 2016, atunci când femeia în vârstă de 55 de ani a fost internată de către fiul ei într-un centru de îngrijire și asistență socială din municipiul Satu Mare. Instituția se afla în subordinea Direcției Generale de Asistență Socială și Protecția Copilului, iar femeia prezenta deficiențe funcționale grave.

De asemenea, fiind suferindă de atrofie cerebrală și Alzheimer, victima avea un certificat cu încadrare în grad de handicap cu valabilitate permanentă. Din cauza acestor probleme grave de sănătate, fiul femeii a decis că aceasta are nevoie de ajutor specializat.

Din păcate, pe data de 20 mai 2016 a avut loc tragedia, atunci când un infirmier a luat-o pe pacientă din salon pentru a o duce la locul unde se efectua baia săptămânală, pentru a putea să îi facă toaleta.

Femeia a decedat o lună mai târziu

Femeia a fost introdusă în cadă de către infirmier, fără ca acesta să verifice temperatura apei. El a început să îi facă baie, iar, la un moment dat, el a observat că femeia a început să se agite și să prezinte urme de roșeață în zona lombară, la nivelul pielii, pe membrele inferioare și pe fese. Infirmierul a anunțat imediat medicul centrului, iar cum leziunile de la nivelul pielii erau grave, s-a decis să se sune la 112.

Femeia a fost dusă la Spitalul Județean de Urgență Satu Mare, unde a fost diagnosticată cu arsuri de gradul II A, iar, din păcate, evoluția tratamentului a fost una nefavorabilă. La doar o lună de la incident, pe 23 iunie 2016, femeia a decedat.

Acum, la 8 ani de la incident, magistrații de la Judecătoria Satu Mare au decis ca infirmierul să primească pedeapsa de un an și 4 luni de închisoare, cu suspendare.

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
image
sportpesurse.ro
image
www.antena3.ro
image
www.bugetul.ro
Ucrainence Facebook jpg
image
image
image
image
image
image
cai sat jpg
555 (19) jpg
bacalaureat adevarul jpg
bani jpg
femeie haine dulap shutter jpg
FotoJet (6) jpg
Cinci poveşti mai puţin cunoscute despre Bucureştiul de altădată jpeg
image png
image
actualitate.net
image
actualitate.net