Ce trebuie să pui în tochitură, ca să iasă ca la bunica acasă. Trucul știut doar de gospodinele de la țară, cu experiență

Bucătăria românească este plină de rețete delicioase, iar indiferent de regiunea țării din care venim, cu siguranță că putem numi o mulțime de preparate cu un gust incredibil, pe care le mâncăm încă din copilărie. Iar atunci când vine vorba despre tochitură, există câteva trucuri pe care trebuie să le știm, pentru a pregăti o mâncare perfectă!

Rețeta pentru o tochitură delicioasă
Rețeta pentru o tochitură delicioasă

Tochitura de porc este unul dintre cele mai îndrăgite preparate din țara noastră, iar fiecare dintre noi am mâncat, măcar și o singură dată, o porție de tochitură. Iar atunci când ne dorim să o pregătim în propria bucătărie, există câteva trucuri pe care trebuie să le știm, pentru ca tochitura noastră să aibă un gust de vis! Iar cel mai important lucru este să folosim ingrediente de calitate și potrivite acestei rețete, cum ar fi fleica de porc.

Pentru a pregăti o tochitură de vis, tot ce ne trebuie este o linguriță de sare, un kilogram și jumătate de fleică de porc, puțin piper măcinat, o frunză de dafin, patru căței de usturoi, o ceapă albă, iar, dacă dorim, o linguriță de boia de ardei iute, ori dulce. Odată ce avem aceste ingrediente, vom putea pregăti o tochitură delicioasă, la fel precum cea pe care o făcea bunica noastră.

Cum putem pregăti o tochitură delicioasă

În primul rând, este important să tăiem fleica de porc în cuburi mai mari, pe care le vom pune într-un ceaun, ori într-o tigaie mai adâncă. Aici vom adăuga o linguriță de sare, puțin piper și o frunză de dafin, ruptă în bucăți mai mici. Totul va fi acoperit și lăsat pe foc vreme de 15 minute, până când carnea își schimbă culoarea.

Tochitura trebuie lăsată pe foc până când carnea este moale și bine făcută, iar odată ce este rumenită, putem adăuga bucătețelele de ficat, ori de cârnați. Odată ce totul este bine rumenit, putem adăuga ceapa și usturoiul, ambele tocate, cât și boiaua.

Din acest moment, tochitura ar mai trebui lăsată la foc vreme de încă 15 minute, până când totul este bine făcut! La final, putem pregăti și puțină momăligă, ne putem turna un pahar de vin, iar apoi ne putem bucura de o mâncare delicioasă!

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
www.antena3.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
sportpesurse.ro
image
www.bugetul.ro
Richard și Alejandra Gere, GettyImages (2) jpg
okmagazine.ro
image
okmagazine.ro
image
okmagazine.ro
image
historia.ro
image
historia.ro
Trei zodii au probleme de sănătate în luna februarie, sursă foto: Pixabay
horoscop jpeg
Cum să menții aerul curat în bucătărie  Sfaturi și soluții eficiente jpg
IMG 3157 PNG
chef scarlatescu jpg
suc de lămâie beneficii jpeg
zodii norocoase jpg
Metropolitan Life picture jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net