Papa Francisc roagă omenirea să facă un lucru în ziua de 7 octombrie. Cu o zi înainte va rosti o rugăciune specială

2 octombrie 2024 12:22   Internațional
Ultima actualizare:

Papa Francisc a anunțat miercuri, la audienţa sa generală săptămânală că duminică, 6 octombrie va adresa o rugăciune specială Fecioarei Maria la basilica Santa Maria Maggiore. El le-a cerut membrilor Sinodului să i se alăture în rugăciune. Pentru ziua de 7, Suveranul Pontif roagă omenirea să o dedice postului și rugăciunii.

„Voi adresa o rugăciune sinceră către Fecioară"

Papa Francisc a anunţat miercuri, la audienţa sa generală săptămânală, o zi creştină de post şi rugăciune pentru pace luni, 7 octombrie, la împlinirea unui an de la atacul Hamas asupra Israelului, transmite agenţia italiană de presă ANSA.

Suveranul pontif a declarat că duminică va recita din rozariu şi se va ruga la Fecioara Maria la bazilica Santa Maria Maggiore din Roma.

„Pentru a invoca prin mijlocirea Preasfintei Fecioare Maria darul păcii, duminica viitoare voi merge la bazilica Santa Maria Maggiore unde voi recita Sfântul Rozariu şi voi adresa o rugăciune sinceră către Fecioară", a precizat liderul de la Vatican.

„Dacă este posibil, vă rog şi pe voi, membri ai Sinodului, să mi vă alăturaţi cu această ocazie'', a adăugat pontiful argentinian în vârstă de 87 de ani.

Ziua de 7 octombrie zi de post și rugăciune

Papa Francisc s-a adresat întregii lumi ca ziua de 7 octombrie să fie o zi de rugăciune și post pentru pace.

„Iar a doua zi, pe 7 octombrie, îi rog pe toţi să urmeze o zi de rugăciune şi post pentru pace în lume", a afirmat papa la finalul omiliei din Piaţa Sfântul Petru de la Vatican, cu ocazia deschiderii summitul global al liderilor catolici, cunoscut sub denumirea de Sinodul Episcopilor. 

7 octombrie 2023

Pe 7 octombrie, mişcarea islamistă palestiniană Hamas a desfăşurat un atac fără precedent în Israel, cel mai amplu de la crearea acestei ţări, în 1948. Atacul s-a soldat cu 1205 morţi, în mare parte civili, potrivit unei numărători a AFP bazate pe cifrele israeliene, inclusiv ostatici care au murit sau au fost ucişi în captivitate în Fâşia Gaza.

Conflictul israeliano-palestinian a fost generat dintotdeauna de spirite încinse, dar amploarea pe care a luat-o din 7 octombrie alimentează divizările şi ura în întreaga lume: manifestaţii virulente, polarizare extremă şi o explozie a actelor antisemite, până în punctul în care oficiali europeni şi americani au evocat recent la ONU "un tsunami de antisemitism" în ultimul an.

La un an de la masacrul din Israel din 7 octombrie şi de la începutul războiului din Gaza, lumea urmăreşte neputincioasă dezastrul, care se extinde acum în Liban şi ameninţă să cuprindă întregul Orient Mijlociu.

Mai multe