Papa Francisc va suferi o operație la abdomen, sub anestezie generală

Papa Francisc va fi supus unei intervenţii chirurgicale la abdomen, miercuri după-amiază, la spitalul Gemelli din Roma. Marți, suveranul Pontif a petrecut 40 de minute în instituția medicală pentru a face un control. 

Papa Francisc va suferi o operație Foto: EPA EFE
Papa Francisc va suferi o operație Foto: EPA EFE

Papa Francisc va fi supus unei intervenții chirurgicale

Papa Francisc, în vârstă de 86 de ani, va fi supus unei intervenţii chirurgicale, la abdomen, miercuri după-amiază la spitalul Gemelli din Roma, scrie Reuters.com.

Echipa sa medicală a decis în ultimele zile că este necesară o intervenţie chirurgicală şi este de aşteptat ca el să rămână în spital timp de „câteva zile" pentru a se recupera. El va fi operat la peretele abdominal sub anestezie generală, a precizat Vaticanul. 

Papa Francisc urma să fie internat în spital după audienţa săptămânală, de miercuri dimineaţă de la Vatican, unde nu a făcut nicio menţiune despre operaţia planificată. Marţi, el a fost la spitalul Gemelli pentru a face un control şi a petrecut în instituţia medicală circa 40 de minute.

Suveranul Pontif și-a anulat întâlnirile în luna mai

La finalul lunii mai, Suveranul Pontif și-a anulat pentru o zi toate întâlnirile publice din cauza „unei stări febrile” și a unei stări generale de oboseală. El și-a reluat activitățile obișnuite în ziua următoare.

De asemenea, la sfârșitul lunii martie, Papa Francisc a fost spitalizat din cauza unei bronșite. La o zi după externare, papa a oficiat slujba de Floriile catolice la Vatican.

Încă din tinerețe, Jorge Mario Bergoglio, devenit în 2013 Papa Francisc, s-a confruntat cu probleme pulmonare, fiindu-i extirpată o parte dintr-un plămân.

Papa a fost operat, în trecut, la colon

Papa, care a marcat în martie cea de-a zecea aniversare a pontificatului său, foloseşte adesea un scaun cu rotile sau un baston pentru a merge, din cauza unor dureri persistente la genunchi.

În iulie 2021, i s-a extirpat o parte din colon în cadrul unei operaţii menite să rezolve o afecţiune intestinală dureroasă numită diverticulită. El a declarat la începutul acestui an că afecţiunea a revenit. Papa a declarat, anul trecut, că nu a dorit să se opereze la genunchi deoarece anestezia generală pentru operaţia la colon i-a adus efecte secundare neplăcute.

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
image
sportpesurse.ro
image
www.antena3.ro
image
www.bugetul.ro
lumină PNG
image
image
image
image
image
image
Utilaj puternic jpg
plaja pixabay jpg
Loto. Sursa foto: Impact.ro
lumina sfanta de paste jpeg
masa de paste jpg
euro valuta bani pixabay jpg
Cum să îți petreci timpul liber pe internet jpg
oua valcea1 jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net