Papa Francisc a fost externat din spital. Ce glumă a făcut în fața jurnaliștilor

Papa Francisc a primit acordul medicilor și a fost externat, astăzi, 1 aprilie, din spitalul din Roma, unde a fost tratat pentru bronșită, a anunțat Vaticanul. 

Papa Francisc a fost externat din spital Foto: Twitter
Papa Francisc a fost externat din spital Foto: Twitter

„Echipa medicală care îl urmărește pe Sanctitatea Sa Papa Francisc, după ce a evaluat rezultatul testelor efectuate astăzi și recuperarea clinică favorabilă, a confirmat externarea sâmbătă”, a declarat Matteo Bruni într-o declarație scrisă, vineri seară.

Calificând recuperarea medicală a Suveranului Pontif ca fiind „normală”, Bruni a declarat că joi seara, „Papa Francisc a luat cina, mâncând o pizza, împreună cu toți cei care îl asistă în aceste zile de spitalizare”, inclusiv medici, asistente, asistenți și personalul de securitate al Vaticanului.

Ce a declarat la ieșire din spital

Papa Francisc a glumit şi a spus că ”încă trăieşte”, după ce a părăsit spitalul din Roma, în care a fost internat miercuri, relatează BBC.

Papa Francisc a botezat un băiețel, în spital

Într-o înregistrare video difuzată de Vatican, Papa Francisc a fost văzut botezând un bebeluș spitalizat, în vârstă de câteva săptămâni. După ce mama i-a spus Papei Francisc numele băiatului, Miguel Angel, Papa a folosit o tavă metalică de spital, folosită de obicei pentru a ține seringi, pentru a turna apă peste capul bebelușului adormit, apoi a încercat să îl consoleze pe copil, care s-a trezit, plângând și părând să încerce să îndepărteze mâna Papei.

Francisc i-a cerut apoi mamei să usuce fruntea umedă a fiului său. Apoi i-a spus: „Când te vei duce la parohia ta, spune că Papa l-a botezat”. Papa Francisc a zâmbit și a părut vesel în timp ce a vizitat copiii care sunt tratați la Gemelli pentru cancer și a împărțit ouă de Paște mari și învelite în ciocolată.

Papa Francisc va participa la slujba de Florii

Purtătorul de cuvânt al Vaticanului, Matteo Bruni, într-una din actualizări, a mai spus că Papa Franciscva fi în Piața Sfântul Petru pentru slujba din Duminica Floriilor, la începutul Săptămânii Sfinte, deși nu a spus dacă Suveranul Pontif va rosti omilia în timpul slujbei deosebit de lungi.

Papa Francisc a fost internat cu bronșită

Francisc, în vârstă de 86 de ani, a fost spitalizat la Policlinica Gemelli, unde medicii au declarat că Suveranul Pontif primea antibiotice pe cale intravenoasă pentru a-și trata bronșita.

Personalul medical a decis ca Papa Francisc să fie internat miercuri după ce s-a întors la reședința sa de la Vatican după obișnuita sa audiență publică săptămânală din Piața Sfântul Petru.

Vaticanul a informat că acesta a avut dificultăți de respirație în zilele precedente. Joi, Vaticanul a declarat că tratamentul cu antibiotice pentru bronșită a dus la o îmbunătățire „marcantă” a stării sale de sănătate.

image
image
image
image
image
image
calendar ortodox 2021 11 iunie sfantul ierarh luca arhiepiescopul crimeii gabrie toma chituc jpeg
femeie musca politisti jpeg
Kefalonia, Grecia FOTO Shutterstock
Derinkuyu orasul subteran FOTO wikipedia org jpg
Casă curată și frumoasă, Foto Pixabay (2) jpg
tatuaj henna freepik jpg