Papa Francisc demisioneaz─â? Ajuns ├«n scaun cu rotile, a anun╚Ťat o ├«ntrunire extraordinar─â la Vatican

Papa Francisc (85 de ani) a alimentat specula╚Ťiile c─â ar putea demisiona dup─â ce a am├ónat o c─âl─âtorie ├«n Africa ╚Öi a anun╚Ťat o ├«ntrunire nea╚Öteptat─â cardinalilor. 

image
Papa Francisc se deplasează doar într-un scaun cu rotile

Foto: Profimedia

Suveranul pontif argentinian sufer─â de dureri crunte la genunchi ╚Öi a fost nevoit s─â foloseasc─â un scaun cu rotile, ├«n ultimele s─âpt─âm├óni. Trebuia s─â c─âl─âtoreasc─â ├«n Republica Democrat─â Congo ╚Öi ├«n Sudanul de Sud, ├«n luna iulie, ├«ns─â problemele de s─ân─âtate i-au schimbat toate planurile. ├Än copil─ârie, acestuia i-a fost extirpat par╚Ťial unul dintre pl─âm├óni. Acum, pe l├óng─â problema la picior, el sufer─â de dureri recurente ale nervului sciatic, iar anul trecut a fost operat ╚Öi la colon.

Cite╚Öte ╚Öi: Papa Francisc critic─â dur Na╚Ťiunile Unite din cauza lipsei de implicare ├«n r─âzboiul din Ucraina

stanga
dreapta
papa getty 3 jpg
papa getty 2 jpg
papa getty jpg
papa francisc epa efe jpg

Foto: Getty

Deciziile neobi╚Önuite luate de Suveranul Pontif ├«n ultima vreme au ridicat multe semne de ├«ntrebare. Acesta a anun╚Ťat, de asemenea, organizarea unui consistoriu extraordinar pentru a numi noi cardinali ├«n timpul unei luni de vacan╚Ť─â la Vatican ╚Öi a aranjat ├«nt├ólniri pentru a se asigura c─â reformele sale r─âm├ón intacte. ├Äntrunirea avea loc pe 27 august, pentru a numi 21 de noi cardinali. 16 dintre ace╚Ötia vor avea sub 80 de ani, fiind astfel eligibili pentru a-╚Öi alege succesorul ├«ntr-un viitor conclav. Sunt anun╚Ťate ╚Öi dou─â zile de discu╚Ťii despre reforma curiei Romane, ├«n ├«ncercarea de a readuce Biserica la r─âd─âcinile sale pastorale. Astfel, catolicii laici ar avea dreptul s─â conduc─â departamente ale Vaticanului ╚Öi de a crea un dicaster special pentru operele de caritate. Dup─â ├«nt├ólnirea cu capii Bisericii Catolice, Papa Francisc va face o vizit─â la morm├óntul lui Celestin al V-lea - primul pap─â din istorie care a demisionat din papalitate, ├«n secolul al XIII-lea, releateaz─â Daily Mail. Toate acestea au declan╚Öat ╚Öi mai multe zvonuri cu privire la planurile de viitor ale Papei, inclusiv specula╚Ťia c─â ar inten╚Ťiona s─â demisioneze c├ót de cur├ónd.

Te-ar putea interesa ╚Öi: Fostul pap─â Benedict al XVI-lea, acuzat c─â ╚Ötia de abuzurile preo╚Ťilor asupra copiilor

ÔÇ×Benedict a deschis u╚Öa pentru papii pensiona╚ŤiÔÇŁ

├Än trecut, un astfel de lucru p─ârea de neconceput, p├ón─â c├ónd Benedict al XVI-lea a renun╚Ťat la ├«ndatoririle papale, ├«n 2013, invoc├ónd s─ân─âtatea sa fizic─â ╚Öi mental─â ├«n declin. Acesta a fost urmat de c─âtre Jorge Mario Bergoglio, devenit Papa Francisc, al 266-lea episcop al Romei. ├Änc─â de la ├«nceput acesta a m─ârturisit public c─â, dac─â problemele sale de s─ân─âtate ├«l vor ├«mpiedica vreodat─â s─â ├«╚Öi desf─â╚Öoare func╚Ťia, ar fi dispus s─â demisioneze.

ÔÇ×Benedict a deschis u╚Öa pentru papii pensiona╚ŤiÔÇŁ, a spus pontiful ├«n 2014.

Mai recent, ├«n luna mai, dup─â cum au raportat diverse publica╚Ťii italiene, Francisc a glumit cu episcopii despre genunchiul s─âu, ├«n timpul unei ├«nt├ólniri cu u╚Öile ├«nchise: ÔÇ×├Än loc s─â m─â operez, voi demisionaÔÇŁ. Acum, pare s─â existe un s├ómbure de adev─âr ├«n aparenta glum─â. ├Äns─â, persoanele din interiorul Vaticanului nu cred c─â Francisc este preg─âtit s─â predea cheile papale ╚Öi c─â ÔÇ×b├órfeleÔÇŁ ar fi fost alimentate, de fapt, de adversarii Papei. Acesta urmeaz─â s─â se duc─â ├«ntr-o vizit─â oficial─â ├«n Canada, la sf├ór╚Öitul lunii iulie, conform programului, iar oficialii de la Vatican au anun╚Ťat c─â va continua tratamentul cu injec╚Ťii la genunchi ╚Öi fizioterapia.

Papa Benedict a demisionat în 2013

image
Papa Benedict ╚Öi-a anun╚Ťat demisia pe 11 februarie 2013

Foto: Getty

Benedict al XVI-lea (95 de ani), născut Joseph Alois Ratzinger a fost al 265-lea papă al Bisericii Catolice, ales la 19 aprilie 2005 în Conclavul din 2005 ca succesor al papei Ioan Paul al II-lea. A fost primul papă german după 482 de ani

Pe  11 februarie 2013 ╚Öi-a anun╚Ťat retragerea din func╚Ťia de papa, lu├ónd prin surprindere ├«ntreaga lume. A explicat c─â a luat aceast─â decizie radical─â din cauza v├órstei ├«naintate ╚Öi a problemelor de s─ân─âtate. Devenit pap─â emerit, ╚Öi-a ales ca loc de retragere definitiv─â din via╚Ťa public─â m─ân─âstirea ÔÇ×Mater EcclesiaeÔÇŁ, a c─ârei renovare a ini╚Ťiat-o din noiembrie 2012.

Ai un pont sau mai multe informa╚Ťii pe subiect, scrie-ne pe adresa pont@click.ro! 

1 brigitte pastrama jpg jpeg
bote bal contesa JPG
carmen iohannis presidency.ro
andrei balan webp
2 tom cruise nicole kidman profimedia 0137494228 jpg jpeg
image png
Katie Washbourne jpg
roland stanescu jpg
image
adevarul.ro
image
adevarul.ro
image
image
image
image
image png
FotoJet (1) jpg
image png
lamaie jpg
calendar ortodox 2021 4 iulie sfantul ierarh andrei criteanul arhiepiscopul cretei png
canicula