Pentru cine a fost scrisă melodia câștigătoare de la Eurovision? Piesa a devenit imnul soldaților din Ucraina

16 mai 2022 5:57   Internațional
Ultima actualizare:

Piesa care a câștigat trofeul Eurovision 2022 a devenit imnul soldaților din Ucraina, la doar 24 de ore după încheierea concursului de la Torino. Solistul trupei Kalush Orchestra a explicat pentru cine au fost scrise, inițial, versurile melodiei.

Deși nu există niciun cuvânt despre război în versurile melodiei „Ștefania”, piesa a devenit o adevarată inspirație pentru soldații ucraineni.  Într-un videoclip emoționant postat pe canalul de YouTube al Gărzii Naționale, mai mulți militari interpretează admirabil melodia câștigătoare de la Eurovision 2022.

„Băieți, sunteți cool! Ucraina a câștigat Eurovision Song Contest, noi vom câștiga războiul!”, au transmis soldații, care i-au felicitat pentru victorie pe membri trupei Kalush Orchestra.

Pentru cine au fost scrise versurile melodiei câștigătoare de la Eurovision?

Solistul formației a explicat că piesa a fost dedicată inițial mamei sale, iar ulterior melodia a căpătat semnificații noi atunci când a început conflictul din Ucraina. De altfel, versurile piesei câștigătoare de la Eurovison vorbesc despre cea care i-a dat viață lui Ole, dar și curaj să înfrunte orice obstacol.

„Am dedicat cândva acest cântec mamei mele, iar când a izbucnit războiul, cântecul a căpătat o mulțime de semnificații noi. Deși nu există niciun cuvânt despre război în versuri, mulți oameni au început să asocieze cântecul cu Mama Ucraina. Mai mult, societatea a început să îl numească imnul războiului nostru!”, a transmis liderul trupei, Oleh Psiuk, pe YouTube, scrie Libertatea.

Videoclipul oficial al piesei câștigătoare de la Eurovision a fost filmat printre ruinele războiului din Ucraina

Trebuie precizat că asocierea melodiei cu războiul devine oarecum normală după ce videoclipul oficial al piesei „Stefania” a fost filmat printre ruinele din Bucha, Irpin, Hostomel și Borodianka. Lansarea clipului emoționant a avut loc la doar câteva ore după ce piesa a câștigat concursul din Italia.

Trupa Kalush Orchestra a ridicat trofeul la ediția din acest an la Eurovision. Melodia „Stefania” a primit din partea publicului 439 de puncte şi un total de 631 de puncte. România s-a clasat pe locul 18, cu 64 de puncte, iar Republica Moldova a încheiat concursul pe locul 7, cu 253 de puncte.

Ai un pont sau mai multe informații pe subiect, scrie-ne pe adresa pont@click.ro!   

Puteţi urmări ştirile Click! pe Google News, Facebook și Instagram!

Mai multe