Poliția britanică vrea să-i prindă pe hoții care au furat cașcaval de 360.000 de euro! Jamie Oliver a intrat pe fir

28 octombrie 2024 5:00   Internațional

Hoți cu gusturi de rafinate! Mai multe persoane au furat 22 de tone de brânză cheddar de lux în valoare de 360.000 de euro de la un comerciant londonez. Hoții s-au dat drept angrosiști, potrivit publicației britanice Deccan Chronicle.

Jamie Oliver și-a rugat fanii să ajute

Celebrul bucătar Jamie Oliver (49 de ani) a spus că acest furt este un jaf insolent de proporții șocante și le-a cerut fanilor săi să fie vigilenți și să colaboreze cu Poliția Metropolitană din Londra, dacă aud amănunte despre acest caz. Comerciantul de brânză Neal's Yard Dairy a declara că a livrat peste 950 de roţi de cheddar unui presupus hoț care s-a dat drept un angrosist ce acţiona din partea unui mare vânzător francez, dup care şi-a dat seama că a fost înşelat.

Întreprinderea londoneză i-a plătit pe micii producători ai brânzei furate - Hafod, Westcombe şi Pitchfork, pentru ca aceștia să nu fie afectaţi de escrocherie, conform The Guardian.

„Valoarea mare a acestor brânzeturi le-a făcut probabil o țintă specială pentru hoți”, a spus Neal’s Yard Dairy într-un comunicat. Detectivii de la Scotland Yard se ocupă de caz, la fel ca și autoritățile internaționale care vânează cele 950 de roți de brânză lipsă.

Brânzeturile furate sunt: cheddar organic Hafod Welsh, cheddar Westcombe și cheddar Pitchfork, care au câștigat o serie de premii și sunt printre „cele mai căutate brânzeturi artizanale din întreaga Mare Britanie”, a subliniat Neal’s Yard Dairy. Cele trei brânzeturi se vând între 9 și 16 euro pentru o bucată mică cu o greutate de 250-300 de grame.

Producătorul de lactate i-a îndemnat pe vânzătorii de brânză din întreaga lume să-l contacteze dacă bănuiesc că le-au fost vândute brânza furată, în special cheddar în pânză, în format de 10 kg sau 24 kg, cu etichetele detașate.

Mai multe