Povestea adevărată de pe Netflix, care a bulversat lumea în anii ’90. Personajele au văzut filmul în închisoare

24 septembrie 2024 12:57   Internațional
Ultima actualizare:

Unul dintre cele mai urmărite filme la acest moment pe Netflix este povestea fraților Menendez, care a șocat și bulversat America și întreaga lume în anii '90. Cazul a atras atenția mediatică fiind vorba despre o familie bogată extrem de cunoscută, apoi a fost intens mediatizat datorită naturii șocante a crimei și a procesului care a urmat. Povestea îi are în prim plan pe cei doi frați, Lyle și Erik Menendez, care au susținut pe timpul procesului și până în ziua de azi că au fost victimele unor abuzuri fizice și sexuale inimaginabile din partea propriilor părinți.

O crimă care a șocat America

În topul filmelor de pe Netflix este cazul fraților Menendez: „Monști: Povestea fraților Lile și Erik Menendez”. Actorii Nicholas Alexander Chavez si Cooper Koch sunt protagonistii seriei in rolurile fratilor Lyle si Erik Menendez.

Serialul este creat și produs de Ryan Murphy, unul dintre cei mai de succes producători de televiziune în viață, același care a realizat seria Dahmer, tot după un caz adevărat și șocant, care a înregistrat un succes masiv.

„Monști: Povestea fraților Lile și Erik Menendez” este un caz al cărui proces s-a întins pe mai mulți ani și care are în centrul atenției o crimă brutală.

Filmul prezintă cronologic povestea reală a celor doi frați condamnați în 1996 pentru uciderea propriilor părinți, José și Mary Louise „Kitty” Menendez.

S-a întâmplat pe data de 20 august 1989, în Beverly Hills. La momentul crimei, băieții aveau 18, respectiv 21 de ani.

Jose Menendez era un om de afaceri de succes, director al RCA Records la începutul anilor 1980 și care a contribuit la angajarea unor trupe precum Duran Duran și The Eurythmics.

El și soția lui, Kitty, mama băieților, sunt uciși brutal de proprii fii în casa unde locuiau cu toții.  

Băieții reușesc să își ascundă fapta, dar nu pentru mult timp. Sunt demascați și începe un proces lung pe parcursul căruia ies la iveală lucruri înfiorătoare despre abuzuri inimaginabile la care cei doi frați fuseseră supuși de proprii părinți de la vârste foarte fragede.

În timp ce acuzarea susținea că cei doi căutau să moștenească averea familiei lor, frații susțin și în ziua de azi, când sunt condamnați pe viață fără șansa de a fi eliberați condiționat, că au recurs la această crimă ca urmare a abuzurilor fizice și sexuale repetate și pentru că trăiau cu teama că până la urmă părinții lor îi vor ucide.

Frații Lyle și Erik Menendez s-au revăzut după 20 de ani

Frații Menendez au fost separați după gratii când unul dintre ei a încercat să facă un plan de evadare. S-au revăzut după 20 de ani, în 2018, potrivit BBC.

Erik și Lyle Menendez, acum în vârstă de 53, respectiv 56 de ani, se află în prezent în închisoare în San Diego, California.

Într-o declarație publicată pe X Erik Menendez a criticat producția a doua zi după lansare, etichetând emisiunea „calomnie descurajatoare”. Prin intermediul soției lui, Erik a spus că filmul prezintă „minciuni oribile și flagrante pentru spectacol.”

Tammi, care s-a căsătorit cu Erik în 1999, a postat pe 19 septembrie 2024 un mesaj în care exprimă nemulțumirea profundă a soțului său față de modul în care serialul distorsionează faptele reale ale cazului lor.

Răspunsul lui Erik la seria Netflix a fost clar: narațiunea prezentată în  nu este doar inexactă, ci și dăunătoare, recreând o imagine falsă a fraților Menendez.

Ei spun că serialul exagerează și falsifică detalii esențiale din viața celor doi frați, în special în ceea ce privește acuzațiile de abuz sexual aduse tatălui lor, Jose Menendez. 

Mai multe