Prezentatorul TV dispărut în timpul vacanței în Grecia a fost găsit mort. Cum a sfârșit jurnalistul

9 iunie 2024 9:27   Internațional

Prezentatorul TV britanic Michael Mosley, care a dispărut miercuri în timp ce se afla în vacanță în Grecia pe Insula Symi din estul Mării Egee, a fost găsit mort, scriu duminică dimineața publicațiile din Grecia. Trupul lui a fost descoperit întâmplător de primarul localității.

Ce s-a întâmplat cu jurnalistul 

Potrivit Ekathimerini, informațiile inițiale sugerează că prezentatorul TV în vârstă de 67 de ani a fost găsit fără suflare în apropierea plajei Agia Marina.

Autoritățile speculează că el ar fi putut suferi de amețeli din cauza căldurii execesive în ziua în care a fost dat dispărut și că a căzut în mare de pe o stâncă, iar trupul lui a fost purtat apoi de curenți.

Ta Nea, unul dintre cele mai citite ziare din Grecia, scrie că, în pofida amplelor operațiuni de căutare demarate în ultimele zile, cadavrul lui Mosley a fost descoperit întâmplător după ce primarul din Symi, Lefteris Papakalodoukas, urcase într-o barcă cu jurnalişti pentru a le arăta locurile periculoase.

„Acolo, cadavrul prezentatorului în vârstă de 67 de ani a fost reperat cu ajutorul camerelor telefoanelor mobile”, scrie Ta Nea.

Jurnalistul britanic se afla în vacanță pe insula grecească Symi împreună cu soția sa. Aceasta a anunțat dispariția lui miercuri, când nu a revenit la cazare și nu a mai fost de găsit.

Prezentatorul TV a ieșit la plimbare pe o căldură excesivă 

Prezentatorul TV Michael Mosley plecase să se plimbe pe o căldură puternică, pe o potecă de pe coasta stâncoasă a plajei Agios Nikolaos care ducea până în satul Pedi.

Pentru că nu a avut la el telefonul mobil, nu a putut fi localizat.

Poliţia, pompierii, paza de coastă şi voluntarii au efectuat căutări în interiorul şi în afara insulei din estul Mării Egee, asistaţi de un elicopter, drone şi câini de salvare.

Sâmbătă, căutările poliţiei s-au îndreptat către o altă zonă stâncoasă, între Pedi şi plaja Agia Marina, după ce o înregistrare video l-a arătat pe Mosley mergând prin satul Pedi.

Mosley a fost un prezentator TV cunoscut în Marea Britanie. El a popularizat dieta 5:2, o formă a postului intermitent.

Mai multe