Primul condamnat pentru că și-a scos prezervativul în timpul actului sexual. Se întâmplă în Olanda

16 martie 2023 10:32   Internațional
Ultima actualizare:

Khaldoun F. de 28 de ani a ajuns pe prima pagină a ziarelor din Olanda după un gest care, în final, l-a costat scump. În timpul unei partide de amor, tânărul și-a scos pe ascuns prezervativul. Acțiunea bărbatului este denumită „stealthing” și se referă la îndepărtarea prezervativului fără consimțământul partenerului/partenerei. Cazul a marcat o premieră pentru justiția din Țările de Jos.

Partenera lui l-a dat în judecată și a urmat un proces urmărit de presa olandeză.

Instanța a concluzionat că Khaldoun F. prin gestul său de a își îndepărta prezervativul fără consimțământul partenerei „expus-o pe aceasta la contractarea de boli cu transmitere sexuală și la o sarcină nedorită”.

În premieră pentru justiția din Țările de Jos, magistrații au decis să-l condamne pe bărbat pentru „stealthing”, aceasta traducându-se prin gestul de a îndepărta fără consimțământ prezervativul. Cu alte cuvinte, persoana renunță la protecție în timpul actului sexual fără a-l înștiința și pe partenerul care își dăduse acordul doar pentru pentru sex protejat cu prezervativ.

Tânărul fusese reclamat pentru viol 

Partenera bărbatului l-a reclamat pentru viol când a aflat că, în ciuda dorinței ei de a face sex protejat, el a renunțat pe ascuns la prezervativ. 

Magistrații l-au condamnat pe tânărul olandez pentru că și-a înșelat partenar dându-i de înțeles că îi va respecta dorința, dar au decis să îl ierte de acuzația de viol.

Bărbatul a pledat vinovat în fața judecătorilor Tribunalului din Rotterdam și a recunoscut că femeia cu care a avut partida de amor îi spusese încă de la început că nu dorește să facă sex fără protecție.

Potrivit Daily Mail bărbatul a mai povestit că după partida de amor, bărbatul i-a trimis un mesaj femeii și i-a spus că va fi "bine".

Khaldoun a primit o pedeapsă de trei luni de închisoare cu suspendare - ceea ce înseamnă că nu va trebui să facă închisoare dacă nu comite o altă infracțiune - și o amendă de 1.000 de euro.

Mai multe