Prezervativul, cel mai sigur mijloc de protecţie care te ţine departe de infecţia HIV


    Protecţia cu ajutorul prezervativului este singura care te poate ţine departe de infecţia HIVFoto: pixabay.com
Protecţia cu ajutorul prezervativului este singura care te poate ţine departe de infecţia HIVFoto: pixabay.com

Prezervativul este cel mai ieftin, cel mai puţin nociv, cel mai la îndemână şi cel mai sigur anticoncepţional şi protector anti-HIV, cu condiţia să fie folosit corect.

Un contact sexual implică în mod normal două persoane. Nu este suficient să fii fidel, ci trebuie să te poţi baza şi pe fidelitatea celui de lângă tine. Iar protecţia cu ajutorul prezervativului este singura care te poate ţine departe de infecţia HIV.

Pe cât de nemiloasă este boala, pe atât de mari sunt riscurile de a fi infectată cu virusul HIV, de cele mai multe ori într-o situaţie aparent banală: contact sexual( oral, vaginal sau anal) neprotejat cu un partener nou şi al cărui istoric sexual nu îl cunoşti, seringi sau instrumentar medical infectat, transplant de sânge infectat sau contactul cu sângele unei persoane infectate.

Testarea HIV constă în mai multe medode medicale care pot dovedi prezenţa anticorpilor anti HIV: testul ELISA, testul WESTERN BLOT, testul PCR (Polymerase Chain Reaction), acesta din urmă identificând nivelul acidului nucleic viral.

Dacă ai început o nouă relaţie şi ai anumite dubii, mergi neapărat la medic până nu este prea târziu nu doar pentru tine ci şi pentru partenerul tău! Acelaşi sfat i-l poţi da şi partenerului tău: deşi ar putea fi puţin deranjat de suspiciunile tale, dacă te iubeşte va face testul.

foto1 fratiiB jpg
FotoJet jpg
cub paula seling png
lia bugnar anghel damian theo rose foto CANCAN (2) jpg
cub ioana nastase png
FotoJet (1) jpg
cub bianca dragusanu png
infidelitate 0 jpeg
image
image
image
image
image
image
Daniela Gaviria jpg
shutterstock 676013005b jpg
Imagine WhatsApp 2022 12 07 la 10 47 33 jpg
FotoJet (4) jpg
CTP
interpretarea viselor jpg