Prințesa Theodora a Greciei s-a măritat cu un avocat! Imagini inedite de la nuntă

30 septembrie 2024 13:58   Internațional
Ultima actualizare:

Prințesa Theodora a Greciei (41 de ani), cunoscută și după numele de scenă Theodora Greece, și avocatul american Matthew Kumar (34 de ani) și-au unit destinele, sâmbătă, la Catedrala Mitropolitană din Atena. Ea a vrut să se căsătorească în aceeași biserică în care au făcut-o și părinții ei, Regele Constantin și Regina Anne-Marie, pe 18 septembrie 1964.

„Dorința cuplului de a avea nunta la Atena reflectă dragostea lor pentru Grecia, legăturile puternice pe care le întrețin cu țara și dorința lor de a împărtăși cultura și ospitalitatea și identitatea elenă cu oaspeții lor”, a transmis Casa Regală a Greciei într-un comunicat de presă.

Prințesa Theodora a purtat o coroană spectaculoasă

Prințesa Theodora a ales o rochie de mireasă stil Bardot, cu umeri goi, care a prezentat o broderie delicată și a avut o trenă lungă. Aceasta a fost concepută de Celia Kritharioti, al cărei brand eponim este cea mai veche casă de modă couture din Atena, înființată în 1906, potrivit site-ului wwd.com.

Ținuta elegantă a fost completată cu un voal ondulat din dantelă, care a aparținut inițial prințesei Margareta de Connaught și a fost folosit pentru a acoperi corpul Prințesei Moștenitoare a Suediei după moartea acesteia în 1920. Mireasa a mai purtat și o brățară cu diamante care a aparținut străbunicii ei, Regina Alexandrine a Danemarcei.

Nunta, amânată de două ori

Pe cap, Theodora a purtat coroana strălucitoare Khedive of Egypt – tot o moștenire de familie ce a aparținut inițial prințesei Margareta de Connaught. Această diademă a fost purtată inclusiv de mama Theodorei, Regina Anne-Marie, de mătușile ei, Regina Margrethe a II-a și Prințesa Benedikte, dar și de sora ei, Prințesa Alexia.

Buchetul de mireasă a fost realizat din trandafiri albi și lăcrămioare. Mirele a optat pentru un costum format din pantaloni negri, cămașă albă, cravată bleu, vestă verde și un frac negru.

Prințesa Theodora a fost dusă la altar de către fratele ei, Prințul Moștenitor Pavlos (57 de ani). IPS Mitropolit al Sirosului, Dorotheos al II-lea, a fost cel care a oficiat ceremonia greco-ortodoxă. Printre invitați s-au numărat mai multe capete încoronate, printre care și Regina Sofia a Spaniei. Domnișoarele de onoare au fost Prințesa Maria-Olympia, fiica Prințului Pavlos, și Arrieta Morales de Grecia, fiica cea mare a Prințesei Alexia. Acestea au purtat rochii bleumarin din mătase, semnate de Kritharioti.

Theodora și-a anunțat logodna cu avocatul din Los Angeles în noiembrie 2018. Nunta lor fusese amânată de două ori - mai întâi în 2020 din cauza pandemiei de COVID-19 și din nou după moartea tatălui Theodorei în ianuarie 2023, la vârsta de 82 de ani.

Mai multe