#Război Ucraina-Rusia

Sean Penn prins în războiul din Kiev. Ce căuta în Ucraina starul de la Hollywood?

25 februarie 2022 6:20   Internațional
Ultima actualizare:

Sean Penn, în vârstă de 61 de ani, este unul dintre cei mai implicați politic actori de la Hollywood. După ce în trecut a făcut un interviu cu celebrul mafiot sud-american El Chapo și în 2010 a fost în Haiti după cutremurul devastator, Penn pare să fi făcut o pasiune pentru zonele și situațiile periculoase.

Sean Penn a trăit pe viu bombardamentul

Actorul din filmul ”Dead Man Walking”, Sean Penn se află în Ucraina pentru a filma un documentar despre invadarea acestei țări de către trupele rusești. Joi, 24 februarie, la primele ore ale zilei el cobora din hotelul unde se cazase și s-a dus direct la conferința de presă susținută de președintele Volodimir Zelenski. Penn a explicat pentru ”New York Post” și pentru CNN că urmărește situația din Ucraina din decembrie 2021 și nu este prima oară când asistă la bombardamente și escaladarea situației.

Actorul de 61 de ani, incognito în biroul președintelui Zelenski

Sean Penn a discutat cu președintele Volodimir Zelenski despre gravitatea situației și a aflat d ela vicepremierul Ucrainei că aproximativ 100.000 de kieveni civili sunt gata să lupte alături de armata ucraineană și să își apere casele, după ce și-au trimis soțiile și copiii în pribegie, departe de linia frontului. ”Sean Penn arată mai mult curaj decât mulți occidentali, în special politicienii din Vestul Europei. Cu cât în Ucraina sunt mai mulți oameni ca el, adevărați prieteni ai acestei țări, cu atât simțim că avem mai multă putere să luptăm pentru libertatea noastră și să învingem trupele speciale rusești”, a declarat într-un comunicat ambasada Ucrainei la Washington.

Sean Penn a vizitat Donețk și Donbas

După ce a văzut că publicațiile de la Kremlin invocau un măcel al populației din regiunea Donbas, Penn a fost personal în zonele de conflict din Donețk și Lugansk. El a ajuns acolo pentru prima oară încă din luna noiembrie 2021 și a discutat cu localnicii și soldații ucraineni, informează VICE, pentru care Penn filmează documentarul. Actorul laureat cu două premii Oscar are o avere de peste 70 de milioane $ și investește mare parte din banii câștigați la Hollywood pentru astfel de misiuni imposibile.

Javier Bardem a protestat în fața ambasadei ruse

Un alt actor de Oscar a luat atitudine împotriva atacului Rusiei. Javier Bardem, în vârstă de 51 de ani, a protestat alături de alte sute de spanioli în fața ambasadei Rusiei din Madrid. Întrebat de reporteri de ce face acest lucru, el a explicat că este ”tată și nu poate concepe un asemenea act de agresiune care pune în pericol milioane de civili”. Bardem s-a arătat indignat de decizia Kremlinului de a ataca o țară independentă și suverană și crede că acest lucru este de neconceput în secolul XXI.

Puteţi urmări ştirile Click! pe Google News, Facebook și Instagram!

Mai multe