Şoc! A călătorit 12.876 km la roţile avionului. Cum a fost posibil

23 ianuarie 2022 19:55   Internațional

A scăpat cu viață ca prin minune! Un pasager clandestin a fost descoperit ieri în compartimentul în care se retrag roţile din faţă ale unui avion ce a aterizat pe aeroportul Schiphol din Amsterdam.

Aparatul de zbor, de marfă, a sosit de la distanţa de 12.876 de kilometri, din Johannesburg, Africa de Sud. Avionul a făcut o escală la Nairobi, Kenya. „Pasagerul este bine, având în vedere circumstanţele şi a fost transportat la spital”, a precizat într-un comunicat poliţia. Autorităţile din Ţările de Jos investighează incidentul şocant. Nu a fost dezvăluit numele companiei aeriene căreia îi aparţine avionul Boeing 747 cu care a călătorit pasagerul în mod clandestin. 

Echipajul de la sol a aeroportului a observat mai întâi ceva care arăta ca o persoană și a anunțat imediat autoritățile. Ajunși la fața locului, polițiștii olandezi și serviciile de urgență au confirmat că bărbatul era în viață, dar avea o temperatură scăzută a corpului.

Autoritățile cred că faptul că bărbatul a scăpat cu viață este un adevărat miracol

„Bărbatul a fost găsit în viață în secțiunea roții avionului și a fost dus la spital într-o stare stabilă. Este destul de remarcabil că bărbatul este încă în viață”, a declarat purtătoarea de cuvânt a Poliției Militare Regale Olandeze, Joanna Helmonds.

Un purtător de cuvânt al transportatorului a confirmat într-un e-mail că pasagerul clandestin se afla pe un zbor operat de Cargolux Italia.

Potrivit datelor de zbor, singurul zbor de la Johannesburg la Schiphol a făcut duminică o escală și în Nairobi. Nu se știe dacă bărbatul s-a urcat în avion în Africa de Sud sau Kenya.

Zborurile de la Johannesburg la Amsterdam durează aproximativ 11 ore, iar avionul de marfă se crede că a făcut o escală, în Nairobi, Kenya.

Este foarte neobișnuit ca pasagerii clandestini din zboruri lungi să supraviețuiască, din cauza frigului și a oxigenului scăzut la altitudini mari.

Vârsta și naționalitatea bărbatului nu au fost încă stabilite, a anunțat poliția.

Puteţi urmări ştirile Click! şi pe Google News!

Mai multe